Last news in Fakti

30 Януари, 2015 09:18 4 071 3

Менда Стоянова: Еврозоната ни спасява от валутния борд

  • евро-
  • валутен борд-
  • менда стоянова

Въвеждането на еврото е единственият изход за България да излезе от валутния борд. Това каза в студиото на “Денят започва” по БНТ председателят на Комисията по бюджет и финанси – Менда Стоянова. Според нея ситуацията в Гърция ще има положителен ефект за България, защото у нас вече имало добра икономическа среда за гръцките инвеститори.

“Тепърва ще гледаме какво ще се случва в Гърция”, каза Стоянова. Гръцките банки у нас са регистрирани по българския закон и се подчиняват на българското банково законодателство и едва ли ще има проблем, комнетира Стоянова. Кризата в Гърция имала и положителен ефект за България, защото много гръцки фирми са пребазирали седалищата си у нас и внасят данъците си тук, каза председателят на Комисията по бюджет и финанси. Според нея това би могло да се разшири в следващата година, особено ако СИРИЗА спазва предизборните си обещания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 теди

    0 0 Отговор
    А защо г-жо, Стоянова, Ви плаши валутния борд. Спасение значи е имало нещо некоректно, лошо, нещо несправедливо и видите ли ние с въвеждането на еврото ще бъдем спасени. Валутния борд не е ли спирачка за крадливите и лъжливи политици които източват държавата в последните 26 години. Явно някой бленува да му отпусне колана и да продължи този лъжлив преход като по този начин се облажат политиците. Ненаяли се търбуси.
  • 2 шът

    1 0 Отговор
    Защо да излизаме ? Аргументи !
    Защо да приемаме еврото ? Аргументи !
  • 3 пъш

    0 0 Отговор
    тая като развален грамофон повтаря някаква мантра ама уви не сме всичките трева пасли и знаем как немците се озъбиха и нададоха вой на недовоство като им наложиха еврото и как всичко поскъпна двойно... само дето при нас ако го вкарат, няма да вдигнат двойно заплатите нито дори ще ги доближат до еквивалента им в Гърция или Германия