30 Януари, 2015 13:55 3 668 0

Най-добрите компании у нас с награди от Германия (СНИМКИ)

  • награди-
  • икономика-
  • българия-
  • германия
Най-добрите компании у нас с награди от Германия (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

За 11 поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) раздаде своите годишни награди. Призът се връчва на компании, които са допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения. Броят на номинираните тази година беше 30. От тях 8 в категория „Голямо предприятие”, 8 в категория „Малко и средно предприятие и 14 в отворената категория „Проекти, организации, социална ангажираност”. В конкурса участват и компании, които не са членки на ГБИТК. Ето и победителите:

Голямо предприятие – „Булпрос Консултинг” АД

Компанията работи в областта на информационните и комуникационни технологии. Наброява 400 служители. Около 70% от приходите на компанията за 2014 г. са генерирани от сделки с над 30 германски фирми. Ръстът в приходите на фирмата през 2014 г. спрямо 2013 г. е 95 %. През последните 2 години BULPROS разработи и представи на пазара 3 собствени продукта - Cloud - платформа, Staffico и Jabborate. Jabborate се продава съвместно със Cisco като повече от 30 компании от четири континента са изявили желание да интегрират в системите си Jabborate.

Малко и средно предприятие – „Кан Учтехспорт България” ООД

Произвежда училищна мебел и спортни стоки, както и цялостно обзавеждане на училища, физкултурни салони и спортни зали. Разполага със 106 служители. От 5 години фирмата закупува и работи изцяло с машини, произведени в Германия. Общата стойност, на която възлиза оборудването е 700 000 лв. (357 900 евро ). В резултат от въведени иновации фирмата е  увеличила  работните си места с около 7%, а оборотът е нараснал с 9,76 %.

Отворената категория „Проекти, организации, социална ангажираност” – „Рефан България” ООД

Компанията, в която работят 183 служители, се занимава с производство на парфюмерия и козметика. През 2014 г. фирмата осигурява дарения на обща стойност 46 974.69 EUR за храни, учебни пособия, за домове за сираци, училища и фондации в подкрепа на спорта, за културни събития и неправителствени организации. Фирмата развива активна дейност в разработването на проекти, щадящи и оздравяващи природната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА