Last news in Fakti

30 Януари, 2015 14:25 5 474 0

Нов рекорд в стокообменът между България и Германия

  • икономика-
  • българия-
  • германия

Германия е най-големият чуждестранен пазар за български стоки и услуги. През 2013 г. беше постигнат рекорд в стокообмена между двете държи – 5.3 млрд. EUR. За 2014 г. той е подобрен като за периода януари-ноември 2014 г. възлиза на 5.4 млрд. EUR. „Прогнозата е за цялата 2014 г. стокообменът ще достигне 5.5-5.6 млрд. EUR”, прогнозира д-р Митко Василев по време на официалната церемония по връчването на традиционните награди на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Той припомни, че сред целите на Камарата е подобряване на рамковите условия на бизнеса. През тази година акцентът ще бъде създаденият през януари 2015-а клъстър за дуално професионално обучение. Целта му е да подпомага фирмите при обучението на персонала за техните нужди.

„Инвеститорите очакват прозрачни и надеждни решения от страна на администрацията, както и една работеща съдебна система. Така че по-нататъшните германски инвестиции в България до голяма степен ще зависят от това доколко голямо ще бъде доверието на инвеститорите в икономическата система в България. Ще зависят от това до каква степен ще бъдат реализирани така необходимите реформи”, каза Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на ФРГ в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА