Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 22:07 1 891 12

Плевнелиев: Не обмислям налагане на вето

  • заем-
  • българия-
  • плевнелиев

Президентът на България Росен Плевнелиев не обмисля налагане на вето върху днешното решение на Народното събрание за тегленето на нов външен дълг в размер на 16 млрд. лв. Това каза самият той тази вечер пред журналисти, които направиха паралел с ветото на бюджета на кабинета Орешарски. „Не може да се прави паралел по никакъв начин между ситуацията с връщането от мен на бюджета на правителството Орешарски и днешното решение. Тогава върнах с аргументи един бюджет, който трябваше да бъде реализиран извънредно в средата на годината. Тогава посочих, че управляващите правят опит да увеличат изкуствено разходите, на намалят изкуствено приходите, като по този начин отварят една дупка за дефицит. Оказах се прав. Цифрите посочиха, че в края на същата тази година управляващите произведоха свръхдефицит от почти 4%”, обясни президентът.

Не може да сравняваме онзи бюджет и подходът тогава с бюджета за 2015 г. който по оценка на експертите на президента и на Народното събрание, е разумен и реалистичен. „Той не предвижда свръхдефицит и нещо повече, вече два месеца от изпълнението на бюджета за 2015 г. ние имаме всички доказателства, че той е национално отговорен и реалистичен. Дори очакваме преизпълнение”, допълни президентът Плевнелиев. Той подчерта, че днешното решение на парламента не е решение за теглене на дълг. От него не средства тегленето на милиарди. Има бюджет. Там е посочено много ясно какъв е лимитът на дълг за 2015 г. Той ще бъде изпълнен. По същия начин ще има бюджет за 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 1 Отговор
    ууууууу крадец докога ще манипулирате хората за вас какво е да решавате човешки съдби ще ги откраднете после работещите и децата ни да ги връщат .
  • 2 кмета

    0 0 Отговор
    НЕЩО не ги виждам българофобите къде сте хора ,няма ги само ,че след започване на плащанията по кредитите +лихви кой ще дава пари, аз ли !Аз не черпя, не искам и да ме черпят .Значи че 240 човека ще лапат а ние пак ще стоим от страни и ще коментирам за или против за или против ама този онзи а пък тя на ти куклата дай си ми парцалите .
    Прости Българи така им се пада, господ наказва най-тежко човешката глупост.Защо отложи съветването на дпс и рб защото се съгласиха на заема ли?
  • 3 fakt

    0 1 Отговор
    в края на 2017г.след тегленето и връщането на заеми от ГЕРБ държавния дълг ще стане 27,350милиарда лв. при 10% лихва си правете сметката колко ще връщаме на година само от лихви,като се вземе в предвид ,че ГЕРБ твърдят че всяка година в бюджета не достигат поне 2милиарда лв.който също трябва да се запълват с заем,става така че България потъва тотално в заеми без да си връща заема.Друго интересно е че това е държавния дълг само ,но в дългове потъват и градовете,общините фирмите,фабрики и др.всички теглят като не видели с тях целия дълг на България ще мине 40милиарда
  • 4 реалноста

    0 0 Отговор
    е явно нашето правителство е избрало най-лесния начин,явно въобще не се мисли за реформи който да пълнят хазната,просто ще си живеят живота ,всичко в България се прави на 10 пъти по високи цени от реалните а разликите потъват в джоба на управляващите,от никой не се търси отговорност,всичко е повече от явно всички знаят и ДАНС и ПРОКУРАТУРА но си затварят очите,но обикновения човек за два лева 2г. затвор веднага.
  • 5 вън

    0 1 Отговор
    е ми давай си ОСТАВКАТА тогава
  • 6 факт

    0 0 Отговор
    заема на Бг. в момента е 20,5милиарда ,в края на 2017г. заема ще е 27,350милиарда.От това следва ,че ще бъде върнат заем в размер на 6,650милиарда а къде са 12милярда който ги говорят по цял ден.Стария заем е на 2,9%лихва. КАКВО СТАВА
  • 7 факт

    0 0 Отговор
    заема на Бг. в момента е 20,5милиарда ,в края на 2017г. заема ще е 27,350милиарда.От това следва ,че ще бъде върнат заем в размер на 6,650милиарда а къде са 12милярда който ги говорят по цял ден.Стария заем е на 2,9%лихва. КАКВО СТАВА ,защо не приемат толкова бързо задължително гласуване та да се отървем от ДПС
  • 8 emo

    0 0 Отговор
    ei hora glupavi kolko po 25 godini vi trqbvat 4e da razberete 4e samo revoluciq mu e maikata v tazi darjava ina4e 6te mrete.Izvadete si glavite ot zadnicite i pokajete 4e vi puka za tazi darjava a ne samo na dumi da ste.


  • 9 ясно

    0 1 Отговор
    ДО СЕГА АКО ИМАШЕ СЪМНЕНИЯ ДАЛИ СТЕ С ДПС ВЕЧЕ НЯМА,АКО СЕ ЧУДИХМЕ КОЙ ФАЛИРА КТБ ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС,АКО СЕ ЧУДЕХМЕ КОЙ ВКАРВА ДЪРЖАВАТА В ДЪЛГВО СПИРАЛА ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #12

  • 10 909

    0 1 Отговор
    Плевнелиев - продажна американска мишка!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "909":

    parvanov prodajna ruska mijka
  • 12 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ясно":

    tova sigo napisal navsiakade