Last news in Fakti

2 Март, 2015 17:21 1 855 7

Бойко Коцев: Работим за привличане на руски туристи

  • бойко коцев-
  • русия-
  • туристи

Ивайло Калфин ще бъде на работно посещение в Москва на 3 март. Той ще се срещне с представители на руското правителство, Федералното събрание и българския бизнес

България се надява през тази година да няма спад на руските туристи у нас. Това заяви българският посланик в Москва Бойко Коцев на пресконференция в навечерието на националния празник 3-ти март.

Икономическата криза, слабата рубла и инфлацията могат да накарат много руснаци да се откажат тази година от почивка в чужбина. Въпреки неблагоприятната ситуация обаче България прави всичко възможно да запази нивото на руските туристи у нас, каза пред БНР посланик Коцев.

Мисля, че нивото ще се запази по няколко причини. България е страна, която по своята духовност, култура и традиционно близки връзки е едно много добро място, което е предпочитано от руските граждани. България е гостоприемна и създава условия гражданите на Руската федерация да се чувстват добре по нашите курорти и балнео центрове, каза Бойко Коцев.

Според него създаването на Министерство на туризма ще гарантира благоприятни условия за руските гости. От 2015-а година те имат и нови визови облекчения, които ще бъдат на тяхно разположение, ако руските туристи са посещавали вече страната ни.

"Ние получаваме газ от три направления, сега се разработва четвърто - Каспийският регион, а в перспектива и от Близкия Изток. За нас това е важно, защото когато се карат Русия и Украйна, страда България", посочи посланикът ни.

Посланикът прогнозира благоприятно развитие на търговско-икономическите отношения между страните. По думите му, заради украинските събития българският износ за Русия се оскъпява, защото стоките трябва да се доставят по обиколни маршрути:

Най-важното е да се постигне мирно решение в Украйна на базата на минските споразумения във времевия график, в който те бяха договорени. Това ще даде една допълнителна възможност да се облекчат процедурите, свързани със стокооборота между България и Русия, преди всичко в областта на селското стопанство.

Посланик Коцев каза, че страната ни трябва по-активно да използва връзката Варна - порт Кавказ и Ро-Ро ферибота Бургас - Новороссийск.

България се отнася със съжаление към решението на Москва да спре работата по газопровода “Южен поток”. Това заяви посланикът ни в Русия Бойко Коцев.

По думите му, български компании продължават работа по проекта, изпълнявайки задълженията си по сключените вече договори. Коцев допълни, че България все още не е получила официално уведомление за прекратяването на “Южен поток”. От думите му стана ясно, че вицепремиерът Ивайло Калфин ще бъде на работно посещение в Москва на 3 март. Той ще се срещне с представители на руското правителство, Федералното събрание и българския бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сфсфф

    2 0 Отговор
    hahahahahah ,,, докато не узъптите луди , Плевнелиев и Митов дето постоянно плюят по Русия само ще си мечтаите за руски туристи

    разчитайте на туристи зад океана нали на тях са дупите
  • 2 Бай хой

    2 0 Отговор
    Работят по привличане на въоражени терористи от сащ които няма да си плащат нито базите нито евентуалните и неизбежни поразии.

    Националните предатели дори подготвят законодателни промени във връзка с нашествието на окупаторите като например закон за проституцията.
  • 3 Истината боли

    2 0 Отговор
    Първо се радвате да услабите Русия и се "борите против тях" сега когато усетихте колко боли като ти влезе дълбоко с “Южен поток”....., късно е "късно е чадо" ...., ще идат хубавите туристи в Турция!
    А в БГ ще дойдат "само ЧЛЕНОВЕТЕ" на ЕС!
  • 4 Рачко Пръдлето

    0 0 Отговор
    Да бе, първо по медиите се вихри яростна антируска пропаганда, а после говорите за руски туристи, ха!
    Руските туристи след още няколко години ще ги чакате с хляб и сол, но, уви, те ще стават все по-малко, политиката е*а майката и на туризъм, и на икономика, и на народ, и затова скоро ще ядем политици.
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Нали до сега правихте точно обратното,то не бяха санкции,хибридни воини,сега даѝте ни туристи,даѝте ни евтин газ,купуваѝте ни непретенциозната продукция ,че другите не я купуват,нашите управници страдат от раздвоение на личността.
  • 6 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Хахаха, смях в залата.И защо да идват руските туристи?За да слушат как политиците ни плюят родината им?По-добре да не идват.
  • 7 Иван

    0 0 Отговор
    За да покажете, че сте почнали "да работите" по въпроса, първо трябваше да уволните Веднага Митов, а Плевнелиев да скриете завинаги, по възможност заточение в Сахара. Ненормалници, съсипвате България с тая политика, за кефа на тлъстеещите Американци.