Last news in Fakti

3 Март, 2015 17:52 2 064 3

Законови промени ще облекчат малкия и средния бизнес

  • законови промени-
  • малкия и средния бизнес-
  • министерският съвет-
  • заседание-
  • закона за опазване на околната среда-
  • обекти

Предвиждат да не се провежда процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда за изменения или разширения на редица действащи обекти в населените места


Министерският съвет ще разгледа на утрешното си заседание промени в Закона за опазване на околната среда, които ще доведат до административни и финансови облекчения за малкия и средния бизнес. Измененията предвиждат да не се провежда процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда за изменения или разширения на редица действащи обекти в населените места, както и за някои инвестиционни предложения с административен характер.

Очаква се да бъде утвърден и проектът на Програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРАКТ III за периода 2014-2020 г. с общ бюджет 46 344 220 евро. Нейната основна цел е да насърчава обмяната на опит и разпространението на добри практики и иновативни подходи, свързани с управлението и изпълнението на програмите за териториално сътрудничество, на територията на целия ЕС, Норвегия и Швейцария, както и външните граници на Съюза.

В дневния ред на заседанието на правителството е проектът на Национална статистическа програма за 2015 г. и предложението на министъра на правосъдието Елена Чернева и Вилма Василева да бъдат определени за председател и за заместник-председател на Националното бюро за правна помощ за нов мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Това го слушаме от 10 години а то малък и среден бизнес май не остана!
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Какъв бизнес, у нас вече няма такъв, няма и пари в обръщение, те са закопчани от олигарсите.
  • 3 Съдран българин

    1 0 Отговор
    Всичко е МОШЕНИКЛЪК.