Last news in Fakti

4 Март, 2015 17:41 2 206 5

Германия привлича френските пушачи

  • германия-
  • привлича-
  • френските пушачи

Пушенето във Франция става невъзможно - рестрикциите спрямо пушачите са все по-големи, а и цигарите са скъпи. Това пише германското издание „Хандалсблат”. Много жители на  провинция Елзас намират цигарите в Германия за изгодни. Един елзасец , който купува германски цигари, спестява евро и половина на кутия, а един страстен пушач спестява 45 евро на месец.

Цената на цигарите в Германия са изгодни, и магазините там отчитат по-големи обороти, заявява Патрис   Солфие, ръководител на кооперация в Страсбург.

Търговците на цигари на германска територия разчитат на редовните клиенти, понякога им правят и подаръци като запалки. Това е невъзможно във Франция. Ситуацията в Страсбург е аналогична. По повод възможностите за бизнес Патрис Солфие прави коментар, аналогичен  на тези, които чуваме и в България. „Нашето правителство трябва да свали социалната тежест от предприемачите. Но политиците живеят в свой собствен свят”, смята Патрис Солфие. Във Франция от 2008 година действа всеобхватна забрана за пушене. Във френските хотели се предлагат стаи, в които се пуши, но техният брой е твърде ограничен.

В Германия апаратите за продажба на цигари са инсталирани и действат така, че единствено пълнолетни могат да си купят цигари от тях.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБанана

    1 1 Отговор
    Французите ходят в Испания да си накупят всичко за месец и с пълен багажник и виснала задница на колата се прибират. В Испания е по-евтино и от България, бензин, хранителни продукти, алкохол и цигари са на същите или по-ниски цени, затова пък намаленията по време на празници и акции са РЕАЛНИ и стигат до 90%
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Доколкото энам в Испания цигарите са по 10лв кутията,но ти явно говориш эа контрабандни цигари.Горивата наистина не энам как са,но и ти не каэваш.Между другото энаеш ли че наема на едно апартаментче е около 700-800 евро?А вярно ли е,че ако в същата тая Испания печелиш под 1000-1200 евро месечно,просто си на эагуба и престоят ти там е невъэможен?А какви са цените на тока и водата?А на глобите эа направилно паркиране?А колко струва поддръжката на колата/данъци,эастраховки/?А колко струват эдравните услуги/примерно да ти пломбират един эъб/ и престой в болницата эа 1 ден/эа операция няма да те питам/:)

    Коментиран от #3

  • 3 ОБанана

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Марки цигари по 5€ има, но и тук са по толкова. Горивото е с няколко цента по евтин литъра от тук, данните ги има в интернет. Наеми има и по 200 и по 400€ зависи кой е града и в какъв район. Живял съм в КЪЩА за 250€ на месец в малките градчета и съм ходил на работа до Големио град всеки ден, не те ли мързи, не е проблем. Не не е вярно! Ток почти не съм ползвал, освен за осветление, бойлер, готв. печка и отопление са на ГАЗ! Останалото са тролски простотии, които не се и изненадвам, че ще изтърси човек като теб. Всичко си го има в нета и ако не разбираш испански си пусни превод на страницата, та да онемееш! В Днес.бг да не ти свърши смяната? ТИМаджийте следобед не плащат ли за провокации, че да се трупат коменари?
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Еееей... "еспаньол"!....Как ми бягаш по тъча като бикоборец от бик:)Не бил хабял ток,щото бил на гаэ...А колко плащаш эа тоя гаэ бе ?!Живеел в селска къща эа 250 евро,но пътувал до "големия град"-а колко плащаш эа гориво?/отиване и връщане/И това "стига да не те мърэи"...ЧЕ ТИ ИМАШ ЛИ ПРАВО НА МЪРЭЕЛ БЕ ГАСТАРБАЙТЕР?!!Аре полэвай си 90-те % "намаление" на храните и дано поэагладиш косъма:)Даже и ще те открехна на някои далавери:Ако поискаш цигара от 10 души на улицата,все един ще омекне и ще ти даде,така че тютюна ти иэлиэа беэ пари.Ако пък влеэеш в "супера" и се натъпчеш с храна с гръб към камерата,манджата също ти иэлиэа беэплатна...Стига толкоэ,щото мн ше эахитрееш,а акъла е с пари!

    Коментиран от #5

  • 5 джим сътън от лутън на гара Виктория

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Стига бе, оня с коня! Естествено е, че си има тарикатлъци, ама само с тарикатлъци не се живее! Наемите са си стабилни, често се живее споделено - в смисъл, че квартирата се дели с някого и излиза толкова - даже 250 евро, в зависимост от района и градчето. В цяла Европа е така, вкл. Великобритания, Германия, където и да посочиш. Обикновено германците ходят на пазар в съседна Полша, където много стоки, вкл. горивата, са доста по-евтини.

    Определено е вярно, че в същата тази Испания не си заслужава престоя с по- малко от 1200 евро на месец, но и тези 1200 евро каква далавера са и как ще те направят милионерче, просто не е истина! За да вървиш напред сам (без семейство или друг до теб) ще са ти нужни поне двойно и тройно на това.

    Останалото си е обикновено заяждане!