Last news in Fakti

6 Март, 2015 09:37 2 840 0

Произвеждат по 50 самолета на месец

  • airbus-
  • самолет-
  • производство

Airbus увеличава производството на модел А320 до 50 броя на месец от началото на 2017 г. Причината е високото търсене на този тип самолети. Към момента компанията има поръчки за 5300 броя.

Също така се увеличава и темпът на строителство на модел А330 до 6 броя на месец. Плановете са това да започне през първото тримесечие на 2016 г. Причината е преминаване към производство на по-икономичния модел с нов двигател А330neo.

„Като производители на авиационна техника, преди всичко трябва да оценяваме текущото състояние и да предвидим бъдещето търсене на пазара, а също така да доставяме самолетите в срок”, казва Дидрие Еврар, вицепрезидент на компанията.

С 3.27% повиши каталожните цени на самолетите си Airbus през тази година в сравнение с 2014-а. Най-евтиният модел е А318 – 74.3 млн. USD, а най-скъпия А380 – 428 млн. USD. Посочените цени са средни и могат да са по-високи и по-ниски в зависимост от допълнителните екстри, които отделните авиокомпании искат. В цената също така не са взети под внимание и отстъпките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА