31 Март, 2015 11:12 1 592 7

LIC33: Спрете атаката срещу нас, оставете ни да работим

  • lic33-
  • пиер луврие-
  • атаката-
  • оставете ни-
  • работа-
  • цветан василев

Изкупилият бизнеса на Цветан Василев написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов

LIC33: Спрете атаката срещу нас, оставете ни да работим - 1
Пиер Луврие

Изпълнителен Директор на LIC33 Пиер Луврие, който изкупи бизнеса на Цветан Василев в България, е написал открито писмо до министър-председателя Бойко Борисов.Уважаеми г-н Министър-председател Бойко Борисов,

Ето и пълният текст на писмото:

"С уважение и загриженост избрах да се обърна към Вас по този нетрадиционен начин.

Определени твърдения, които наскоро прочетохме в пресата, ни мотивираха отново публично да заявим ангажимента си към Вашата страна и нейния народ. Надяваме се, че ще видите в нас съюзник за просперитета на страната Ви.

Като всеки гражданин на ЕС, ние вярваме във върховенството на закона. Скромно считаме себе си за инструменти на мира, а не за такива, каквито ни описаха. Тези подвеждащи описания, базирани единствено на три снимки, и на лъжа относно нашите инвестиции, опитват да ни опозорят и да създадат за нас изкривена представа, която не отговаря на действителността.

Ние, разбира се, няма да се поддадем на тези лъжи. Веднага след като ни предоставите възможност да направим това, ние ще Ви покажем нашия ангажимент за прозрачност, ще Ви представим всички аспекти, доказващи, че ние сме просто западни предприемачи, желаещи да разрешат сложна ситуация и да структурират плащането на дългове към КТБ.

Дружествата, които придобихме, се справят отлично, като изключим изкуствените атаки, с които те непрекъснато се сблъскват, атаки, инспирирани от онези лица, злоупотребяващи с властта на държавата за собствените си цели. Ние вярваме в тези дружествата и техния огромен потенциал, в служителите им и в България. Както се ангажирахме, действително дължимите на КТБ суми ще бъдат изцяло заплатени с участието на първокласни международни банки. Това рефинансиране ще бъде извършено при пълна прозрачност, в координация с екипа на правителството в рамките на един процес, следващ най-стриктните международни пазарни стандарти. От това ще спечелят всички българи.

Сега бих желал да изясня веднъж и завинаги другите аспекти от нашия подход към тази инвестиция в България.

Продавачът е продал окончателно. Законът е категоричен по този въпрос и позволете любезно да поканя Вашите екипи да се срещнат с моя, за да бъде българското правителство надлежно осведомено. Ние поехме ангажимент да заплатим цена от 900 милиона Евро в дългове като стойност на предприятието, която намираме за висока, предвид тежестта и сериозността на атаките срещу дружествата, но въпреки това все още държим на принципа на изплащане на всичките задължения.

Ние имаме прозрачни цели. Ние правим бизнес, опитвайки са да донесем стабилност и справедливост там, където инвестираме. Оставяме политиката на политиците. Никоя държава не ни диктува каквото и да е, ние работим за и по правилата на Европейския съюз.

Ние сме дискретни инвеститори в ЕС, уважавани от тези, с които сме работили, като досега не сме се стремели към широка публичност. В конкретния случай избрахме да се афишираме публично, за да разсеем митовете и слуховете около настоящата ситуация и да заявим ясно нашите намерения. Ние знаем, че много представители на европейски и други западни капитали наблюдават отблизо този проект и се питат дали върховенството на закона ще бъде гарантирано, дали прозрачността ще бъде гарантирана, питат се дали свободата на предприемачеството ще бъде гарантирана, и се питат дали неприкосновеността на частната собственост ще бъде гарантирана.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Ние не искаме преференциално отношение, а просто с уважение молим правителството да уважи принципа на върховенство на закона, неприкосновеност на частната собственост, свободата на предприемачеството, и нашата лична сигурност – нещо, което бихме очаквали във всяка държава – членка на ЕС. Молим Ви да ни се предостави възможността да се срещнем с Вашия екип и да започнем работа по пълното изплащане на дълговете към КТБ, които се окажат изискуеми.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Вие ще разберете, че ние сме Ваш съюзник, защото ние сме съюзник заинтересован от пълната прозрачност, защото, като изразяваме нашето желание да направим сигурно изплащането на задълженията, ние сме съюзник на справедливостта, защото носим разрешение на тази ситуация, защото нашата намеса ще допринесе за подобряването на инвестиционния климат в България.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Нека накараме нашите екипи да работят заедно за България. Нека предложим на България действия в духа на най-добрите принципи на Европейския съюз: върховенство на закона, справедливост и спокоен инвестиционен климат."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТ

    0 1 Отговор
    Това все едно първокласник го е писал, а не човек въртящ милиарди!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТТ":

    А ти какво щеше да напишеш?
  • 3 пиер кардан

    0 0 Отговор
    Нагли парчета са гавазите на Бай Цветан, аман от такива "честни" бизнесмени. Нямаме нужда от още мошеници имаме си достатъчно.
  • 4 ТТ

    0 0 Отговор
    Аз нямаше да се занимавам с глупости!
  • 5 Dani

    0 0 Отговор
    ПРав е човекът, заради определен кръг , такава поръчка към него/
  • 6 Вальо

    0 0 Отговор
    Е, да спрат, ама като не могат.... Тук правилата са като в джунглата, шепа хора си правят каквото искат.
  • 7 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТТ":

    А може би текста нарочно е поднесен така, за да може да го разбере нашия премиер