Last news in Fakti

31 Март, 2015 18:31 1 551 1

НАП наложи запор върху акции на БТК

  • нап-
  • наложи-
  • запор-
  • акции-
  • бтк-
  • lic33

Столичният офис на Националната агенция за приходите е наложил днес запор върху акциите на "Вива Телеком България" ЕОООД в БТК. Това се вижда от документ в Търговския регистър, съобщи Дневник.

Като мотив за наложения запор е посочено бъдещо публично вземане в предполагаем размер от 500 хил. лв.

В документа се посочва, че запорът има действие по силата на текста от Данъчно-процесуалния кодекс, в който се посочва, че "Агенцията по вписванията отказва вписване на промени, произтичащи от прехвърлянето на дялове след запора. Управителните органи на акционерни дружества отказват вписване на прехвърлянето на поименни акции от длъжника след запора". Текстовете от кодекса, на които се позовават от  НАП, също забраняват вписването на прехвърляне на дялово и акции след като е изпратено запорното съобщение.

Така с действията на НАП се осуетяват сделки с акциите на БТК.

В началото на миналата седмица собственикът на наскоро създадената офшорна компания LIC33 Пиер Луврие обяви в София, че дружеството ще купи 43% от БТК, мажоритарни дялове във военните заводи "Дунарит" и "Авионамс" както и акции от "Гарб", НУРТС, "Фърст диджитъл". Той обяви, че целта е да се изплатят дълговета на тези компании за общо около 900 млн. евро, част от които към КТБ, чиито лиценз беше отнет в началото на ноември.

Тогава Луврие представи сделките като факт, такива обаче не са вписани в Търговския регистър. Междувременно мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев обяви в интервю през уикенда, че сделки няма да има, ако не се изплатят дълговете на компаниите.

В петък Националната агенция за приходите (НАП) обяви, че е направила запори на пакета от продадени дружества на LIC33. От пресцентъра на агенцията не отговориха в неделя и понеделник на кои фирми са запорирани акциите и дяловете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 0 Отговор
    Ей затова у нас нормален инвеститор не може да дойде. Просто тук могат да работят само "нашите" хора с дебели връзки сред политическите среди.