Last news in Fakti

23 Април, 2015 13:02 991 0

Очаквано, назначиха за постоянно синдици на КТБ

  • назначиха-
  • постоянно-
  • синдици-
  • ктб-
  • росен ангелчев-
  • лазар илиев

Това са Лазар Илиев и Росен Ангелчев

Очаквано Лазар Илиев и Росен Ангелчев бяха назначени за постоянни синдици на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от Фонд за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Днес във връзка с решение на Софийския градски съд (СГС) от 22 април 2015 г. за откриване на производство по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка АД, Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) на основание чл. 26, ал. 1 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН) назначи за синдици на Корпоративна търговска банка (в несъстоятелност) – КТБ (н.) Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

Назначените за синдици лица са включени в списъка, воден от Българската народна банка, отговарят на изискванията на чл. 25 от ЗБН и са изразили писменото си съгласие да изпълняват длъжността синдик на КТБ (н.).

Решението на ФГВБ за назначаване на синдик на КТБ (н.) подлежи на незабавно изпълнение.

Факти.бг припомня, че Лазар Илиев и Росен Ангелчев бяха назначени от СГС за временен синдик на КТБ АД на 25 март 2015 г. по предложение на Управителния съвет на ФГВБ.

Вчера министърът на финансите Владислав Горанов съобщи след заседание на Министерски съвет, че е вероятно сегашните временни синдици в КТБ да бъдат определени за постоянни.

СГС обяви фалита на КТБ и определи като начална дата на неплатежоспособността на банката 6 ноември 2014 г., когато бе отнет лиценза й. С избора на датата на неплатежоспособност съдът на практика бетонира всички прихващания, извършени след поставянето на КТБ под особен надзор до отнемането на лиценза ѝ. БНБ настояваше съдът да определи за начална датата на неплатежоспособността 30 септември 2014 г., когато излезе одитният доклад, в който се констатира, че КТБ е с отрицателен капитал.

Решението може да бъде обжалвано в седемдневен, но подлежи на незабавно изпълнение, което не спира с жалбата. Сроковете за обжалване са изключително кратки, а само БНБ и прокурорът имат право на жалба и протест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА