Last news in Fakti

25 Април, 2015 10:19 4 166 18

Москва забрани реекспорта на растителна продукция от България

  • русия-
  • москва-
  • реекспорт-
  • земеделски

Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор забранява от днес вноса в Русия на растителна продукция с реекспортни фитосанитарни сертификати от България. Руските власти обясниха решението си с „многобройни“ случаи на подправени сертификати от трети страни. На сайта на службата е посочен и конкретен пример с товар от 63 тона ябълки с фалшифицирани документи от Мароко, внесен от България.

Заместник-председателят на „Рос-селхоз-надзор“ Юлия Швабаускене съобщи пред ТАСС, че е поискала спешни консултации с българските си колеги за достоверността на сертификатите. Руските власти обмислят да спрат приемането на реекспортни сертификати не само от България, но и от Евросъюза изобщо, става ясно от интервюто.

Факти.бг припомня, че в началото на август 2014 г. Русия наложи ембарго над повечето европейски и американски хранителни стоки в отговор на западните санкции срещу Русия във връзка с украинската криза.

Земеделският министър на Русия Николай Фьодоров заяви наскоро, че продоволственото ембарго може да бъде свалено за Гърция, Кипър и Унгария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 5 Отговор
    Големия брат нещо се нерви,но ще му мине.
  • 2 тошибиян

    4 1 Отговор
    на чичо ваньо нема да му мине а ше ни натресе такъв де турския ше бъде като сладолед щот много знаят сегашните нулеви поколения родено около 1990.....аз да съм на Путин ше ви пусна р 36 м2 и бг ше престане да съществува ама завинаги
  • 3 Мислят си

    0 4 Отговор
    Тия съвсем изперкаха-какво си мислят че ще им продава Гърция и Кипър?
  • 4 12345

    6 0 Отговор
    Какъвто народа-такива и управниците.
    Кофти управници-кофти народ.
    Марш на работа роби на демокрацията.
  • 5 незнайко

    6 0 Отговор
    Само така трябва да се реагира на имбаргото което измислиха ЕС. Демократичния капитализъм става все по нагъл. Всичко това е в следствие на намесата на американците в делата на европейците.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Да бе-на чужд гръб и сто тояги са малко!Сещаш ли се че тая "реакция на эабрани" на руските управници вдигна цените в Русия до небето и народа иэнемогва?А ти се кефиш...но отдалеко:)
  • 7 гост

    0 2 Отговор
    Видяхте ли го сега българския производител или бизнес какъв е наистина !!! Нищо не произвежда,само препродава.
  • 8 ссс

    3 0 Отговор
    haha нека още повече трябва д ани го нач.ка даже путин
    руснаците не с апроста ..не се е.авайте с руснака че ще плачете политици купени продажни
  • 9 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    НИЕ САМИ СИ ГО НАПРАВИХМЕ
    А КАКВИ ПАЗАРИ ИМАХМЕ ПРЕЗ 80 ТЕ ГОД С СССР
    РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА МАШАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ
    И ГУБИМ ОТ ТОВА ГУБИМ
    САНКЦИИ ЩЕ МУ ПРАВЯТ НА ПУТИН

    Коментиран от #10

  • 10 Помислете не ближете

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Не си го направихме сами,не.По време на прехода не ни погледнаха -оставиха ни на Запада да си прави каквото иска - сега реват срещу нас!Толкова сме им мили -особено на техния елит -с удоволствие ще ни изселчт всички в Сибир-както са правили години на ред!
    Добре че е Чичо Сам-иначе ще ни разплачат от своеволия!
    Вчера се разхождам из Сан Франциско- красив град-нормални хора-ако бчхме 50 години с тях-дали нямаше да е по-добре!
    Време е да се замислите господа - какво толкова им се умилквате на руснаците-същите които от древността саа ни нападали в гръб за пари-пак ни предадоха,Турция им е по-милна сега!
    Ще видим как ще се нахулят след години-като влязоха в капана-Турция е най-вернич съюзник на САЩ,да не говорим за 100 годишните войни.

    Коментиран от #12

  • 11 тошибиян

    2 0 Отговор
    разберете само 1 това де е у сащ никога няма да се пренесе или стане тук в бг а ко ще и 700 годин да ни клатят и то не защото е невъзможно а защото ни мразят и ни изтребват хуманно
  • 12 Рачко Пръдлето

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Помислете не ближете":

    Ще ти отговоря следното - САЩ са построени от нулата от хора от цял свят, с ресурсите на цял свят, и с уменията и знанието на цял свят. Държавата, която най-много е имала полза от Втората световна война, е САЩ. Държавата, която приютява най-много немски учени след войната , е САЩ, независимо от това, че те са изповядвали фашизма и хитлеризма като идеология. Държавата, която потребява 1/10 от световните ресурси, е САЩ. Държавата, която ще има най-голяма полза от Трета световна война, е САЩ, и то защото една евентуална война за пореден път ще се води не на територията на САЩ, а за пореден път в Европа, и тази война ще стопи огромният външен дълг на държавата САЩ към цял свят. И да, хубави градове има в Америка, но когато ги хвалиш, помни кой ги е построил и на каква цена. И съдбата на индианците също.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кмета

    2 0 Отговор
    КАЖЕТЕ ИСТИНАТА отрова,отрова ,отрова вода-храна-въздух и като епидемия която се разпространява Русия се изолирва.на декър земя в България да кажем жито се тори с 20 кила селитра на година но аз виждам и знам, че се слага по 60 кила препарати за плевел болест и вередители американско производство къква храна ядете а а бе отговори си и каква вода пиеш щом всичко попива в главите ви и въобще няма ли някога да се отделите от фаза )(о) поне се опитаите за първа крачка.

    Коментиран от #15

  • 15 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "кмета":

    МНОГО СИ ПРАВ
  • 16 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    и ква растителна продукция изнасяме за русия?путин се разсърди на европа ,а путинолюбците на българия!що не порицаете путин за деиствията му срещу невинната ни страна ,а патриоти -заличители?
  • 17 рем

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рачко Пръдлето":

    Е как бе млади ми момко, ще се води извън САЩ. Как ще спрат ракетите, дето ще им ги пуснат директно от Русия, може и ядрени бойни да им сложат, ако нещата загрубеят. Как драги ми философе, Стигна до този извод. Аз си мисля че Америка напълниха гащите и включиха на задна, понеже те не са като теб, да си фантазират, а правят проучвания и са добре запознати с военният потенциал на противника. Ако стане 3-та световна никой няма да има кяр, понеже светът ще изчезне, поне този който ти и аз познаваме!
  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор
    Това за хубавите хора във фриско кърти. Поне е показателно за коментиращият. И ние в България знаем че фриско е столицата на гейовете в хамерика.