Last news in Fakti

28 Април, 2015 13:57 1 709 4

Logitech излиза от бизнеса с мишки

  • logitech-
  • мишки-
  • устройство

Един от най-големите производители на компютърна периферия – Logitech обяви, че прекратява производството на мишки. Причината за подобно решение е ниската рентабилност, предизвикана от спада в ползването на персонални компютри, респективно спад в търсенето на въпросния аксесоар. Идентично е положението  и с търсенето на клавиатури.

С 34% (21.8 млн. USD до 14.5 млн. USD) е спадът в оперативната печалба на Logitech за първото тримесечие на 2015 г. Продажбата на компютърни мишки са намалели с 26%. Въпреки това финансовите резултати на компанията са се оказали по-добри от прогнозираните. Това се дължи на реализираните повече продажби на видеокамери и безжични аксесоари.

Още през второто тримесечие големите производители на компютърс иаксесоаи ще повишат цените. „Новата ценова политика ще засегне най-продаваните устройства – Bluetooth колонките”, заяви Брекън Дарел, генерален директор на Logitech. Очакванията са, че периферните устройства на компанията в Европа ще поскъпнат средно между 11% и 13%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишка

    0 0 Отговор
    Проблема им е в това, че са прекалено качествени имам 3 закупени през последните 10-на години от същата марка, които функционират безпроблемно до днес :)
  • 2 Пацо Тарабата

    0 0 Отговор
    Български превод на "computers and accessories":
    компютърс иаксесоаи
    Браво!
  • 3 Радо

    0 0 Отговор
    Абе при мен баш 10 години не издържат, ама то зависи и как го ползваш и на какво си случил.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Само дето не спират да правят мишки. Просто спират да произвеждат устройства за други производители, които нямат собствени производствени линии.