28 Април, 2015 06:30 1 106 4

Слагат на меда етикет къде е добит

  • мед-
  • изисквания-
  • добит

Продуктите, които са пуснати на пазара

Върху етикета на бурканите с мед задължително ще трябва да се посочва страната на произход, където е бил добит. Това става ясно от проект на наредба за изискванията към пчелния мед, който е публикуван в сайта за обществени консултации, пише в. "Стандарт".

Ако медът произхожда от повече от една държава, на етикета трябва да бъде изписано следното: "смес от видове мед с произход от ЕС", "смес от видове мед с произход извън ЕС" или "смес от видове мед с произход от ЕС и извън него". На етикетите няма да се изисква надпис, че продуктът съдържа полен, тъй като той е естествен съставен елемент на меда. Предвижда се новите изисквания да влязат в сила от 24 юни 2015 г.

Продуктите, които са пуснати на пазара или етикетирани преди тази дата, могат да бъдат предлагани в магазините до изчерпване на количествата, предвижда проектът. Становища по проекта могат да бъдат пращани до 30 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монката

    0 0 Отговор
    Също като "ракията" в магазините. 8 годишна отлежала в дъбови бъчви донита от южните склонове на Сумгурларе.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Еми най-често се добива в лабораториите от колби.
    Ако сме късметлии в колбите има и глюкозо-фруктозен сироп.
  • 3 valran

    0 0 Отговор
    Трябва да поискат и маршрута на всяка пчела, по олко мед е събрала, от кое дърво, дървото био ли е или е пръскано и по колко време работила да не би да наруши 8 часа за деня!
  • 4 Валентин Петров

    0 0 Отговор