Last news in Fakti

28 Април, 2015 19:31 1 754 0

Италианска компания готова да строи "Турски поток"

  • турски поток-
  • saipem-
  • строи-
  • южен поток-
  • италианска компания

Италианската строителна компания Saipem е готова да започне работа по проекта "Турски поток", ако това й бзе възложено от "Газпром". Това съобщи РИА Новости, каза се позова на изпълнителният директор на Saipem Умберто Вержине.

Saipem беше наета за изграждане на газопровод по дъното на Черно море в рамките на проекта "Южен поток". След отказа на Русия от реализацията му,  договорът с италианската компания не е разтрогнат.

"Газпром" в момента очаква необходимите разрешителни, за да започне строителството на "Турски поток."

Москва се отказа през декември 2014 от "Южен поток" (газопровод, който би извършил доставката на газ за страните от ЕС, заобикаляйки Украйна) и договори нов проект с Анкара, наречен "Турски поток." През април министрите на външните работи на Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Турция потвърдиха намерението си да участват в изграждането на новия газопровод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА