Last news in Fakti

4 Май, 2015 12:12 751 0

Над 6 млн. евро сме похарчили в чужбина за Великден

  • карти-
  • похарчили-
  • чужбина-
  • великден

Данните са от един от големите картови оператори

Над 6 млн. и 600 хил. евро са изхарчени с български банкови карти в чужбина по време на великденските празници. Това сочат данните на един от най-големите оператори за картови разплащания.

В сравнение с великденските празници през 2014 година, общата похарчена сума е с 21% повече.

Данните са за периода от 9-и до 13-и април. Близо половината транзакции са направени по интернет.

Най-много средства са изразходвани в Италия, където родните потребители са направили над 4 400 покупки на стойност над 420 хил. евро, което е повече от 50% ръст в потребителския разход на българите на Апенините. Това е и най-голямата сума в сравнение с всички останали държави по света.

Значителна употреба на български карти на POS терминали е регистрирана също във Великобритания, Турция, Франция, Австрия, Германия, Испания и САЩ.

Във Великобритания българите са направили над 6 600 покупки или с 51% повече спрямо 2014 г.

Българските потребители са пазарували най-много от търговци, регистрирани във Великобритания, Унгария, Ирландия и САЩ, като в тези четири страни са направени близо 75% от всички покупки онлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА