Last news in Fakti

22 Май, 2015 20:31 2 496 4

Уволниха шефа на Агенцията по храните

  • пламен моллов-
  • агенция по храните-
  • министерство на земеделието
Уволниха шефа на Агенцията по храните - 1
Пламен Моллов

Изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов е освободен от длъжност.

Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Освобождаването е по по предложение на министър Десислава Танева

Отново по предложение на министър Танева на негово място премиерът Бойко Борисов назначи д-р Дамян Илиев.

От министерството не коментират причините за уволнението, но днес се разрази скандал, след като собственикът на веригата за дюнери Аладин Харван обвини Агенцията по храните в тенденциозно отношение заради отказ да плати десет хиляди евро такса "спокойствие".

Пламен Моллов отрече обвиненията и заяви, че ще сезира прокуратурата за нанесени морални щети и уронване престижа на структурата. Днес представители на фирмата се срещнаха с министъра на земеделието Десислава Танева, оставиха ѝ документите по случая и поискаха оставката на Пламен Моллов.

Пламен Моллов беше назначен през октомври 2013 г. за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните от тогавашния премиер Пламен Орешарски по предложение на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 556

    0 0 Отговор
    Този Моллов станал Моллодец :-)))))
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Още като му видиш мутрата, и е ясно, че е пълен рекетьор и корумпиран измамник.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    От всички българи, арабинът се оказа най-смел.
  • 4 гондола

    0 0 Отговор
    Този ли не взимал рушвети бе хаха само докато му види човек гадната мутра смърди на километри на корупция , евала на арабина !!!