Last news in Fakti

27 Май, 2015 05:32 1 276 0

Еврокомисар Корина Крецу идва на проверка на АМ „Марица“

  • корина крецу-
  • еврокомисар-
  • марица-
  • проверка

Във фокуса на визитата ще бъдат инвестициите, които ЕС прави чрез кохезионната си политика в развитието на страната

Европейският комисар по регионална политика Корина Крецу ще посети България на 28-и и 29-и май 2015 г., съобщиха от Европейската комисия.

Във фокуса на визитата ще бъдат инвестициите, които Европейският съюз (ЕС) прави чрез кохезионната си политика в развитието на страната.

За периода 2014 – 2020 г. за България по кохезионната политика е заделено финансиране в размер на 7,6 милиарда евро. Новите оперативни програми имат за основен акцент повишаване на конкурентоспособността на страната чрез подкрепа за малките и средни предприятия за създаване на квалифицирани и добре платени работни места; създаване на системи и структури за развитие на висококачествени научни изследвания и иновации; подобряване на основна инфраструктура и услуги за хората, като водоснабдяване и управление на отпадъците; повишаване на нивото на административните услуги и по-добро управление.

На 28 май комисар Крецу ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов и министрите, които отговорят за инвестиционните програми по кохезионната политика в България. Тя ще посети магистрала "Марица", която се изгражда с европейско финансиране и ще обсъди предизвикателствата на градското развитие с кмета на София Йорданка Фандъкова. Двете ще посетят и някои от обектите в столицата, изградени със средства от ЕС.

На 29-и май Крецу ще участва в конференция "Предизвикателствата на кохезионната политика в България 2014 – 2020 г.", организирана от Искра Михайлова, председател на комисията по регионално развитие в Европейския парламент, и Българската строителна камара.

"Инвестициите от кохезионната политика на ЕС са от огромна значение за развитието на България. Новите програми за периода 2014 – 2020 г. са истинска възможност за засилване на конкурентоспособността на икономиката и подобряване на качеството на живота на хората. С нетърпение чакам визитата, за да видя лично на място възможностите и предизвикателствата, и да предложа цялата помощ, която аз и службите на Европейската комисия можем да дадем, така че хората наистина да усетят ползите от европейските инвестиции.", заяви комисар Крецу преди посещението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА