Last news in Fakti

29 Май, 2015 08:23 1 317 1

Хиляди земеделци могат да останат без субсидии

  • земеделци-
  • субсидии-
  • хиляди

Около 4000 земеделски производители могат да останат без директни субсидии, защото не са подали заявленията си, а срокът изтича днес.

Други 9000 пък са застрашени от санкции, въпреки че са успели да подадат заявления по Схемата за единица плащане на площ, но документите им не са обработени навреме от земеделските служби по места. Причинта е тромавата софтуерна система и липсата на достатъчно служители, коментира БНТ.

Подаването на заявления без санкции за забавяне трябваше да приключи до 15 май. Заради забавянето Министерството на земеделието и храните удължи срока със задна дата с 2 седмици. Така новият краен срок е днес – 29 май.

В рамките на този ден се очаква хиляди фермери от цялата страна да се трупат на опашки, за да си внесат заявленията за подпомагане. Ако не успеят, през следващия един месец те отново ще могат да заявяват площи за подпомагане, но при санкция от 1% от полагаемата субсидия на площ за всеки просрочен ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕРМО КРАЦИЯ

    0 0 Отговор
    И БАШИ БУЗУКА НЕ Е ВИЛНЯЛ ТАК КАКТО ДЕРМО КРАТИТЕ ДНЕС.

    НЕ ОСТАНА МЯСТО НЕ "ОСВОЕНО, ОПОЛЗОТВОРЕНО И ОСАКАТЕНО"!