Last news in Fakti

15 Юни, 2015 10:01 859 0

В Иганово отново започват работа

  • иганово-
  • работа-
  • работници-
  • площадка

Около 3 млн. лв. са преките загуби от взривовете

От днес се възстановява работата на площадката в Иганово на ВМЗ-Сопот. Голяма част от щетите вече са отстранени и работниците ще могат да изпълняват своите нормални трудови задължения, съобщи TV7. 
 
Около 3 млн. лв. са преките загуби от взривовете. Тепърва обаче предстои да се правят нови оценки. 
 
Площадката в Иганово беше затворена на 21 март след взрив. На 14 април последва втори, в друг склад на същото място. 
 
Хората, заети в базата, спряха работа заради инцидентите, но в последните дни организираха протести заради бавното разчистване. 

Над 800 души ще се върнат на работа в трите цеха на площадката. След взрива през март, който се размина без жертви и пострадали, работниците бяха пренасочени към производството в Сопот.

Базата трябваше да заработи в началото на миналата седмица, но това бе отложено заради инцидента от 5 юни в Анево. Тогава при изпитания с гранатомет загина един американски гражданин, а още четирима души бяха ранени.

От ВМЗ-Сопот уточниха, че служителите на площадката в Иганово вече са спокойни и обстановката е нормална.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА