Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2015 08:57 2 399 1

Украйна спря да купува руски газ

  • украйна-
  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • нафтогаз-
  • синьо гориво

Украйна и Русия се изправиха на ръба пред поредната газова криза след като "Нафтогаз" обяви, че от първи юли прекратява покупките на синьо гориво от "Газпром", съобщи Блумбърг.

В замяна се предлага на Москва започването на преговори за сключване на ново споразумение, уточнява ТАСС.

Още новини от Украйна

От "Нафтогаз" успокоиха пазарите с уверението, че транзитът на руски газ няма да бъде засегнат.

Препъни камъка в енергийните отношения между Киев и Москва е отново цената на газа. На проведената във вторник среща между Русия, Украйна и Европейската комисия стана ясно, че Киев смята за справедлива цената от малко над $200 за 1000 куб. м. Русия пък иска цената да е $247.

Руският енергиен министър Александър Новак коментира, че решението на Украйна е политическо. Той уточни, че Москва няма да коригира размера на отстъпката в цената на газа за Украйна.

Следващите преговори между Украйна, Русия и Европейската комисия за доставките на синьо гориво ще се проведат вероятно през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОФФ

    0 0 Отговор
    КАТО Е ФАЛИРАЛА КАК ДА КУПУВА,УКРАЙНА Е МНОГО ПО ЗЛЕ ОТ ГЪРЦИЯ,АМА ЩО ЛИ МЪЛЧАТ МЕДИИТЕ КАКВО СТАВА В УКРАЙНА