Last news in Fakti

2 Юли, 2015 12:20 3 296 3

Гърция губи 50 000 туристи дневно

  • гърция-
  • туристи-
  • дневно-
  • губи

Финансовата и икономическата криза в Гърция принуждава хиляди туристи да отменят своите резервации за лятната си почивка в балканската страна, разкрива в. „Катимерини“. Изданието цитира президента на Асоциацията на гръцките туристически компании (SETE) Андреас Андреадис.

Несигурността, породена от решението на правителството да проведе референдум за спасителната програма и затворените банки, принуждават все повече туристи да предпочетат да летуват някъде другаде, но не и в Гърция.

В момента предварителните сигнали показват, че потокът ще бъде поет основно от Турция. Страната е популярна дестинация за германските и британските туристи.

Туризмът осигурява около 20% от БВП на Гърция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оптимист

    0 0 Отговор
    Ще се оправят комшиите.Е малко мизерия ги чака,но ние като цял живот сме в криза пак оцеляваме,пьк те с тая природа пак ще си вьрнат туристите.
  • 2 ПЕСИМИСТ

    0 0 Отговор
    аз тръгвам да срещна тази туристка на снимката и да я калиПЕРА

    Коментиран от #3

  • 3 ОПТИМИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕСИМИСТ":

    Ще трябва да идеш до Австралия ... снимката е от там. Bondi-Beach... :-))