5 Юли, 2015 22:21 4 388 7

Ципрас слага ръка и на банковите сейфове?

  • гърция

В разгара на еуфорията на победата на референдума стана известно, че гръцките банки няма да отворят в понеделник.

Това призна пред телевизия Алфа заместник-финансовият министър Надя Валавани. Той попари надеждите на хиляди гърци, че след седмица на опашки пред банкоматите, те ще могат да отидат в понеделник до банковите си сейфове, за да приберат намиращите се в тях документи, ценности и пари.

Рестрикцията ще продължи, докато банковата ваканция е в сила. В навечерието на референдума в. „Файненшъл таймс” писа, че правителството на Ципрас се готви да подстриже депозитите.

Вече е известно, че в понеделник всички гръцки банки ще свършат кешовата си наличност, което само ще принуди властите да обявяват, че финансовите институции ще останат затворени по-дълго. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВаруНАБУТАКИС

    0 0 Отговор
    Честито на печелившите! Сега ще разберете какво става като ви пуравяляват идиоти КОМУНИСТИ - ПОПУЛИСТИ. Скоро няма да имате никакви спестявания , а пенсии и заплати ще се изпарят.
  • 2 Хахаха

    0 0 Отговор
    Само за "умните" гърци не беше ясно това.. А сега още повече си го н*биха с този референдум и ако си мислят че до сега искаха да и орязват пенсии и заплати, сега да се радват ако вземат изобщо такива.
  • 3 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Манипулации за лапни шарани. Сейфовете нямат нищо общо с работата на банките. Естествено ако се намират в банков клон и той е заключен и сейфа е заключен. Сейфовете в банковите клонове в България са заключени през всички почивни дни но никой не го отразява в чуждите медии. Масата банки в Гърция работят и достъпа до сейфовете е ограничен единствено докато има клиент вътре. Просто се чудите какви мизерии да си смучете от пръстите .
  • 4 A4o

    0 0 Отговор
    Не сте разбрали за какво става дума, това че банките не са отворени не е причина хората да не могат да теглят пари от сейфовете си. Втория финансов министър на Гърция Надя Валавани се е разпоредила хората да имат достъп до сейфовете си, да могат да взимат всичко от тях но не и пари и през цялото време да са придружени от служител на банката.
  • 5 В сейфа

    0 0 Отговор
    Е нали за пари отиват до сейфа, какво друго да си вземат? Дрехи?
  • 6 223355

    0 0 Отговор
    Това е комунизъм в действие.
    Национализация,конфискация,следва политическо преследване,лагери,убийства и т.н.т.
  • 7 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    ципрас е комунистически апах и като докара гърция за 6-месеца само на маслини и зехтин сега ще открадне сейфовете на хората.