23 Юли, 2015 16:23 1 749 0

Ню Йорк отмени гласуването на ограничение за Uber

  • ню йорк-
  • ограничение-
  • uber

Властите сключиха споразумение с услугата за публични транспортни услуги

Властите в Ню Йорк решиха да отменят решението за ограничаване на броя на колите в града, които работят като част от услугата Uber, съобщи Би Би Си.

От Uber се съгласиха да вземат участие в тримесечно изследване, проследяващо какъв ефект имат колите на компанията над трафика в града. В замяна властите в Ню Йорк решиха да не ограничават броя на колите,свързани с услугата.

Решението идва само ден, преди градският съвет да гласува по внесен законопроект, подкрепян от таксиметровите компании, за ограничаване на разрастването на Uber до 1% на година. До скоро кметът Бил де Бласио подкрепяше законопроектът, но последва рязка промяна. Зам. кметът Антъни Шорис заяви:

„Това е умен и справедлив начин на решаването на проблема, съобразен с интересите на гражданите на Ню Йорк. От Uber се съгласиха да споделят информация за нашето проучване. От там се съгласиха да запазят сегашния си приблизителен темп на разрастване, без да наводняват улиците с нови превозни средства.“

От Uber също заявиха задоволството си от сделката.

„Радостни сме, че нови шофьори ще могат да стават част от нашата услуга. Заедно ние можем да построим една по-добра и по-надеждна транспортна система.“, заяви Джон Морхнър, който е генерален директор на Uber  за Ню Йорк. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА