Last news in Fakti

24 Юли, 2015 14:52 3 281 1

Услугата на Uber вече и за частни самолети

  • uber-
  • самолет-
  • услуга

Стартъп компанията JetSmarter получи 20 млн. USD. Проектът дава възможност да се отдаде или наеме място в частни самолети или хеликоптери, обяснява в материал Business Insider.

Основателят на JetSmarter – Сергей Петресов, смята че компанията му ще има успех, като се отчетат трудностите при покупката на частен самолет и неудобствата по наемането на такъв. Месечният абонамент е 800 USD, а годишният – 9000 USD, като няма ограничения на броя полети.

 „JetSmarter е компания, която работи в областта на sharing economy. Инвестициите в подобни проекти са перспективни, тъй като компанията прави по-достъпни услуги, от които досега е можело да се възползва малка част от обществото”, коментира възможностите за развитие на JetSmarter, Сергей Негодяев, управител на Фонда за развитие на интернет инициативи. По негова информация, в САЩ наемането на частен самолет в редица случай излиза по-евтино, отколкото покупка на самолетен билет в икономическа класа. „Икономическата ефективност за собствениците на бизнес-джетове се повишава, тъй като се намалява броят на полетите без или с малко клиенти. Ако цените са разумни, то JetSmarter ще има голяма популярност, особено в страните от ЕС, където средните месечни доходи са достатъчно високи, за да не притесняват хората да ползват такъв вид услуга”, допълва Негодяев.

Приложението JetSmarter за iOS и Android, позволяват да се поръча полет за определена дестинация, да се резервира място в частен самолет по вече определен маршрут или човек сам да си направи маршрут за пътешествие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Хем в цял свят се мъчат да съдят Uber , хем тя изплува като ..... . На кого да вярваме ? Може би пак парите ще свършат работа.