27 Юли, 2015 10:08 1 425 0

Бизнесът продължава с протестите за цената на тока

  • бизнес-
  • протест-
  • ток-
  • цени-
  • електроенергията-
  • недопустим скок

Индустриалците очакват недопустим скок в цената на електроенергията

Бизнесът е недоволен от приетеия от Народното събрание закон, който влошава в някои  аспекти ситуацията, не бяха изпълнени и редица поети ангажименти. Всичко това ще доведе до недопустим скок в цената на електроенергията. А това индустрията нито може, нито иска да понася.

Това заяви пред БНР Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал, който коментира предстоящият протест на бизнеса на 29 юли (сряда), който отново ще бъде срещу запазването на добавката задължение към обществото. В понеделник четирите представителни работодателски организации ще дадат повече разяснения на специална пресконференция. Велев заяви:

Този скок е в резултат на узаконения грабеж, на продължаващите кражби в енергийната ни система, в резултат на безхаберието и ние излизаме на протест. Този път няма да е символичен край работните места и в заводите, а с митинг-шествие във всички големи градове, включително в столицата.

Велев поясни, че протестите ще се проведат пред областните оправи и общинските оправи  в необластните градове, а в столицата шествието ще се насочи към Министерски съвет, Комисията за енергийно и водно регулиране и Парламента. Очаква се хиляди да излязат по улиците, а на предстоящата пресконференция ще бъде обявено, че синдикатите не само ще подкрепят протеста, но и ще се включат в него.Това ще бъде един общ протест, с общи искания от различни гледни точки за неувеличаване цената на енергията и за реформи в сектора, допълни Васил Велев.

Ако протестът не е достатъчно ефективен, лидерите на шестте организации, четирите работодателски и двете синдикални, ще се съберат на 30 юли на съвместна пресконференция, на която ще бъдат съобщени следващите мерки, които ще бъдат предприети в защита на исканията на бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА