29 Юли, 2015 07:17 918 1

Банковият надзор в БНБ е бил неефективен

  • банки-
  • банков надзор-
  • бнб
Банковият надзор в БНБ е бил неефективен, обобщава в. "Труд".

Управление „Банков надзор“ в БНБ е работило неефективно през последните години. Това съобщи шефът на Сметната палата Цветан Цветков. Той отказа да даде подробности, докато ръководената от него институция не приключи окончателно одита за банковия надзор, възложен от парламента.

Цветков все пак посочи, че процедурите, по които е работело управлението в БНБ, са добри, но не са прилагани стриктно. „Интересен факт е, че в началото банковият надзор се създава по американски модел. Инспекторите минават през сериозно обучение.

Подготвят се наръчници, които детайлно описват процедурите на надзорните инспекции“, каза Цветков пред БНТ. Според него обаче през последните години тези правила започват да не се прилагат ефективно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо ново не се казва в статията. Случаят КТБ отдавна приключи и нищо не се е променило. В БЪЛГАРИЯ магистратите само говорят, без да правят нищо друго. Този модел на кражба е успешен и няма да го изоставят. Само някакво чудо може да промени системата.