29 Юли, 2015 06:15 1 215 2

Бизнес климатът у нас се влошава

  • бизнес климат-
  • нси-
  • данни
Несигурната икономическа среда и слабото търсене попариха оптимизма на предприемачите в средата на годината. Това показват данните на НСИ за бизнес климата у нас през юли, цитирани от в. "Сега". През юли показателят намалява с 1.8 пункта спрямо юни, сочат данни от анкетата сред мениджъри и шефове на фирми.

През юли най-голям е песимизмът на компаниите в сферата на услугите. Влошаването е с 3.6 пункта за месец. Това се дължи на затруднения на фирмите, причинени от несигурната икономическа среда и конкуренцията в бранша. През юли все повече мениджъри от сектора посочват и недостатъчното търсене като пречка пред развитието на бизнеса.

В промишлеността спадът на показателя е с 2.9 пункта. Причината са по-неблагоприятни прогнози за износа и производствената активност през следващите три месеца. Почти 60% от анкетираните предприятия в сектора на промишлеността са посочили като основно затруднение несигурната икономическа среда. Около 1/4 от компаниите се притесняват от недостатъчното търсене в страната, както и от слабостите в икономическото законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ж и ж

    0 0 Отговор
    това е напълно нормално, само слепец не би видял, каква разруха и разкол създават управляващите , и не спират да лъжат и да заблуждават народа , а за кражбите е банална темата. За съжаление обикновения човек е обречен!
  • 2 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор
    Така управлява запада,чрез,,демокрация,,.
    Пари се дават само на политически обвързани хора,които гарантират оставането на власт на тези дето им ги дават.