Last news in Fakti

29 Юли, 2015 09:01 3 260 0

„Пневматика-Серта”: Губим 1 000 000 лева при увеличението на тока

  • пневматика-серта-
  • ток-
  • увеличение

Преките загуби, които ще понесе най-динамично развиващата се на кърджалийска територия фирма „Пневматика – Серта” – лидер на световния пазар, при вдигането на електроенергията за бизнеса ще са стойност над 200 000 лева годишно. А непреките, свързани с доставката на материали за производство, както и плащането на подизпълнителите ще достигнат 600 000 -700 000 лева годишно. Това сочат икономическите разчети на фирмата, каза икономическият директор на „Пневматика-Серта” Красимир Паскалев. Така общата на стойност на годишните загуби ще бъде над 1 000 000 лева на годишна база на производство, пише в. „Нов живот“.

В момента фирмата е в летен отпуск, а работещите осигуряват непрекъснатото 24-часово производство, затова не можем активно да участваме в протеста. Но наш морален дълг е като членове на КРИБ и на Стопанска камара публично да изкажем позицията си, с което да подкрепим протеста на работодателските организации срещу вдигането на тока, каза още икономическият директор.

Собствениците и акционерите на „Пневматика-Серта” са информирани за исканото от КЕВР увеличение на цената на тока и ако това се случи, ние ще вземем решение относно средносрочната и дългосрочна стратегия за развитие на завода. Възможно е всичко, което досега е предвидено и организирано, да бъде анулирано като решение и инвестициите да се пренасочат на друго място в света, допълни още Паскалев.

Очаква се при този сценарий да се задейства ефектът на ножицата – намаляващи цени и увеличаваща се себестойност. Днес, когато всички клиенти в света изискват намаляване на цената на продукцията, увеличаването на електроенергията неминуемо ще се отрази на финансовите резултати. За съжаление, всичко това се случва в един добър период за „Пневматика-Серта”, която се наложи на пазара и днес разширява производството си и наема нови работници, каза още Паскалев.

В момента в предприятието работят 509 кърджалийци. Увеличението на тока ще доведе до отрицателно въздействие на всички аспекти от работата й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА