Last news in Fakti

29 Юли, 2015 15:25 1 928 0

Мтел придобива кабелния оператор blizoo

  • blizoo-
  • кабелния оператор-
  • мтел-
  • придобива-
  • сделка

Мтел придобива 100% от кабелния оператор blizoo България. Това става след постигнато съгласие с досегашния собственик EQT V, съобщиха от Telekom Austria Group (TAG).

Двете страни са се споразумели да не разкриват подробности за цената на сделката.

Telekom Austria Group ще финансира покупката чрез свои съществуващи парични потоци. Финализирането на придобиването се очаква през четвъртото тримесечие на 2015 година. Сделката подлежи на разрешение от съответните регулаторни органи.

Мтел очаква от властите положително решение за придобиването, „тъй като тази сделка ще спомогне за развитието на пазара и за по-големи инвестиции в българската икономика”, каза Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на телекома. Telekom Austria Group и Мтел виждат огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги.

От своя страна изпълнителният директор на blizoo България Харалд Рош отбеляза, че и сега клиентите им се възползват от пакетни услуги, но заедно с Мтел вече ще може да се предлага пълният спектър от мобилни и фиксирани телеком продукти.

blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги, по данни на TAG. Компанията обслужва приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и ТВ продукти чрез DOCSIS 3 технология.

Финализирането на придобиването се очаква през четвъртото тримесечие на 2015 година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА