Last news in Fakti

29 Юли, 2015 21:36 1 159 1

Лагард: Китайската икономика ще се справи

  • китай-
  • шанхай-
  • икономика-
  • борса

Китайската икономика е гъвкава и може да се справи с резки колебания на фондовия пазар, каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.

"Ние продължаваме да очакваме ръст на БВП на Китай през 2015 година от 6,8 %," каза Лагард по време на пресконференция във Вашингтон.

"Темпът на възстановяване е малко по-нисък, отколкото са били в последно време, обаче, забавяне на растежа е умерен и, по мое мнение, се контролира," отбеляза Лагард.

Борсата в Шанхай продължава със своя спад и във вторник след като в понеделник беше регистрирано масивно разпродаване на акции.

Индексът Shanghai Composite във вторник отбеляза спад от 1,7 % до 3 663.00. В понеделник той загуби 8,5 %, което е най-големият спад от осем години, припомня Блумбърг.

Китай се е опитал да успокои инвеститорите с обещанието да прилага разумно парична политика за стабилизиране на пазарите.

Централната банка на страната заяви, че ще инжектират 50 млрд. юана ($8 .05 млрд.) на паричните пазари.

Народна банка на Китай също така настоява, че основните икономически показатели на страната показват непрекъснато подобряване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор
    Красавецо/ красавице/ Лагард, не давай оценки там,където не ти ги искат! Китай няма да го заробите! Мислете за бедните източноевро пейци, дето въздух не могат да си поемат от вас!