Last news in Fakti

30 Юли, 2015 14:40 871 0

Axel Springer и ProSiebenSat.1 няма да се сливат

  • axel springer-
  • prosiebensat.1-
  • медии-
  • сливане
Axel Springer и ProSiebenSat.1 няма да се сливат - 1
Снимка: АП/БТА

Двата от водещите в Германия медийни гиганта Axel Springer и ProSiebenSat.1 обявиха, че те няма да се сливат, но ще продължат да си сътрудничат в медийни проекти, съобщава ДПА.

Хора, близки до преговорите, заявиха, че двата гиганта все пак са обсъждали възможността за сливане, въпреки че от Axel Springer и ProSiebenSat.1 намекнаха, че това не е било тема на разговорите.

Обявяването на сътрудничество в областта на бъдещите дигитални проекти и насърчаване на стартиращи фирми става факт в навечерието на обявяването на тримесечните доклади на двете компании.

Двете компании предвиждат интеграция в програмите и размяна на реклами.

Преди десетилетие Axel Springer се опита да купи ProSiebenSat.1, но сделката беше спряна тогава от антимонополните власти.

Пазарната капитализация на двете компании е за над 14 млрд. евро. Тяхното сливане би създало най-големия в германия медиен холдинг.

Преди дни Axel Springer беше спряган като евентуален купувач на Financial times.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА