Last news in Fakti

30 Юли, 2015 16:02 3 781 13

В Европа се ражда танков гигант

  • krauss-maffei wegmann (kmw)-
  • krauss-maffei wegmann-
  • танк-
  • nexter systems

Новата компания ще се казва KANT (KMW and Nexter Together), централата ще се намира в Амстердам

В Европа се ражда танков гигант - 1
Снимка: АП/БТА

Два европейски производители на бронирана техника – германската компания Krauss-Maffei Wegmann (KMW) и френската Nexter Systems се договориха за създаването на съвместно предприятие на на паритетна основа, пише Defense News.

Новата компания ще се казва KANT (KMW and Nexter Together), централата ще се намира в Амстердам. Сделката ще бъде финализирана към януари 2016 г. Двете компании ще имат по 50% дял. Сливането е една от големите сделки в този сегмент на европейския пазар. След нейното приключване ще се появи нов силен играч в производството на въоръжение за сухопътните войски.

Krauss-Maffei Wegmann е германски машиностроителен концерн. Най-големият акционер в него се явява семейството Боде чрез групата Wegmann и корпорация Siemens. През 2014 г. са реализирани продажби за 747 млн. евро.

Nexter Systems е подразделение на френската държавна компания Nexter (бивша GIAT Industries). Тя е специализирана в производството на техника за сухопътните войски.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    1 0 Отговор
    Навсякъде се говори за мир и за спиране на военни действия по света а всяка страна прави нов модел танк за 2015-2016 година.
  • 2 656

    1 0 Отговор
    Войната идва

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "656":

    Двете най-големи колониални държави в ЕС ще произвеждат оръжие за масово поразяване. Ето ви демокрация в действие. Все още ли някой вярва в идеите на ЕС. Русия се била въоръжавала. Сигурно ще доживеем до началото на война, която я иска не кой друг а ЕС, подтикван от САЩ. Също както навремето Хитлер е тръгнал да завладява Европа.

    Коментиран от #8

  • 4 1234

    2 0 Отговор
    Всички държави се подготвят за военни действия само ние нищо не предприемаме защото НАТО ще ни пази ,и така ще ни опази,че....може да ни изтребят до крак.Ама нали имаме ,,умни"политици,които още щом се обяви войната и ще се скрият при началниците си в САЩ,а нас кучета ни яли.Тия умници дето ги е страх един референдум да направят защото знаят,че ще им изстинат местата в парламента ,дето не ги интересува нещо друго освен пари ,пари и пак пари като Огнян Донев случайно забравил да си декларира парите и на когото нищо няма да му направят,както на Христо Бисеров и много други знайни и не знайни български,,герои"пардон хора обичащи да имат всичките пари на хората...
  • 5 хахаха

    0 2 Отговор
    Гледам тука, комунетата напълнили гащите вече!!!

    Коментиран от #7

  • 6 бахчеванджия

    2 0 Отговор
    има си приказка,,Говори за мир,готви се за война,,
  • 7 Стар Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Аз не виждам "комунетата", а хора които са против войната.
  • 8 До овчарските геги по-долу

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Германия не е колониална държава. Иначе наблюденията ти са верни.

    Колониите са принадлежали на Великобритания, Нидерландия, Франция, Испания, Португалия, Белгия... Дали не пропускам някого?! Все едно, броят се на пръсти.

    Самата приказка бе: "Ако искаш мир, готви се за война". Времената се менят, днешните приятели утре могат да поискат да ни понабият, редно е да сме готови, за да ги спрем. Я си представете, че цяла Европа се откаже от въоръжени сили въобще, няма ли разни групировки и диктатори да вземат властта?! Историята точно това показва.

    Да не се правим на заслепени пацифисти!
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тоя танк едва ли ще се счупи като руския на парада.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Едно РПГ 7 или РПГ28 ...с гаранция
  • 11 ссс

    0 0 Отговор
    по танкове русия няма равна ...единственя танк 5то поколение армата ..в света няма дори прототип конкурент нна този танк

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ссс":

    араматата дето зацикли на червения площад?германските танкове и руските са като мерцедес и лада или бмв и москвич!
  • 13 сссс

    0 0 Отговор
    по танкове русия няма равна ...единственя танк 5то поколение армата ..в света няма дори прототип конкурент нна този танк