Last news in Fakti

31 Юли, 2015 05:42 898 0

КЗК отмени обществена поръчка за Медицински университет Пловдив

  • кзк-
  • поръчка-
  • медицински университет-
  • пловдив

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на Ректора на Медицински университет-Пловдив за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Доставка, инсталиране, обучение за работа и гаранционна поддръжка на медицинска, лабораторна и друга апаратура, оборудване и инвентар за клинична, демонстрационна и научна дейност по 16 самостоятелно обособени позиции за нуждите на факултети на Медицински университет- Пловдив“.

В производството един от участниците, че изискването за представяне на оторизационно писмо от производителя на предлаганата апаратура е дискриминационно. КЗК смята, че това условие е незаконосъобразно. Законът за обществените поръчки изрично изрично забранява да се изисква такова писмо, когато е представено писмо за представителство и търговия на територията на цялата страна. Освен това КЗК намира за необосновано и условието за дата на издаване на въпросното писмо. КЗК оцени като ограничаващо и условието да се представи оригинал и нотариално заверен превод на оторизационното писмо.

По тези причини КЗК отмени решението за откриване на обществена поръчка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА