3 Август, 2015 19:54 1 191 2

Синдиците на КТБ търсят заем от 16 млн. лв.

  • ктб-
  • заем-
  • синдици
От седмичния отчет на синдиците на Корпоративна търговска банка стана ясно, че е образувано производство срещу длъжник на банката за повече от 16 000 000 евро. Заради банковата тайна името на дружеството, към което е образувано производството, е заличено от седмичния отчет на синдиците  Лазар Илиев и Росен Ангелчев. 

От доклада става ясно, че друг длъжник на КТБ вече е осъден да върне повече от 6 000 000 евро. Синдиците продължават работата си по събиране на вземанията на банката, като за едно от производствата по несъстоятелност е изпратено писмо до Фонда за гарантиране на влоговете с копие до премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, припомнят от БНР. 

За последната седмица на юли синдиците са оспорили седем искания за прихващания на обща стойност над 3 000 000 лева, като същевременно те продължават работата си по изготвяне на списъка по признатите вземания на кредитори от КТБ. 

От сайта на Фонда за гарантиране на влоговете става ясно, че към края на юли вече са изплатени 3 642 600 000 лева от гарантираните депозити.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо продължават да крият. Синдиците сами са го заличили а под чие давление? Играта на криеница продължава.
  • 2 ехоооо

    0 0 Отговор
    какво ни мажат очите с по 3, 6 или 16 млн. Къде са 3 600 млн. ? Ако имаше воля досега истината щеше да излезе, защо все още не я знаем, парите не се изпаряват, могат да бъдат проследени. Мина вече година, при сериозна работа досега щеше да има осъдени, върнати пари в банката, вероятно и сгромолясване на политици и партии. А, забравих партии формално има, но реално няма, има само финансови интереси. Кои ли управляващи имат интерес от бавенето ?!