Last news in Fakti

28 Август, 2015 09:37 6 629 3

Създадоха фалшива банка Goldman Sachs

  • банка-
  • менте-
  • китай-
  • goldman sachs

Американската банка Goldman Sachs се „обзаведе” със свои фалшив филиал в Китай, който няма нищо общо с истинската институция, съобщи Bloomberg. Goldman Sachs (Shenzhen) Financial Leasing Co. оперира в китайския град Шънджън на границата с Хонконг, а името й на английски и китайски език на практика съвпадат с това на нюйоркската Goldman Sachs Group Inc. На сайта си компанията менте съобщава на своите клиенти, че е един от големите играчи в областта на финансовия лизинг в Шънджън.

На телефонно обаждане от страна на Bloomberg в Goldman Sachs (Shenzhen) секретарка, отказала да се представи, е заявила, че банката в Шънджън няма нищо общо с американската. Тя е обяснила, че в китайската Goldman Sachs има думата Shenzhen и че за първи път й се задава въпроса дали двете банки имат нещо общо.

Подадените в правителството на Шънджън документи за регистрация на банката показват, че тя съществува от 2013 г.

Представител на американската Goldman Sachs в Хонконг – Кони Лин, потвърди, че няма никаква връзка между американската банка и шънджънската компания.

Дали оригиналната Goldman Sachs ще успее да отстои своето име в итайския съд е под въпрос. Практиката е показала, че това е доста трудно. Така например, баскетболистът Майкъл Джордан загуби иск срещу китайска компания, произвеждаща спортни стоки, която е използвала неговото име изписано на китайски. Общоизвестно е колко е трудно на чуждестранен ищец на убеди китайския съд, че са нарушени правата на търговската марка. Там и до днес побеждава този, който първи е регистрирал марката”, обясняват адвокати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВСИЧКОТО ИМ Е МЕНТЕ
  • 2 Тони магията

    0 0 Отговор
    ...фалшиво като в Бг. ...
  • 3 гог

    0 0 Отговор
    То Райфайзен в БЪЛГАРИЯ не е оригиналната от Австрия ! Всичко е заблуда !!!