Last news in Fakti

28 Август, 2015 14:45 2 063 0

Родена в Египет певица поема туризма на Гърция (Видео)

  • гърция-
  • алкистис протопсалти-
  • туризъм-
  • василики тану

Панайотис Николудис ще продължи да се бори с корупцията в Гърция. Той беше назначен на този пост на 3 март 2015 г.

Известната гръцка изпълнителка Алкистис Протопсалти ще отговаря за туризма в Гърция, съобщават гръцки медии.

Тя е родена в египетския град Александрия. Едва шест годишна тя и нейните родители, които са гърци, бягат в Атина поради политически причини.

Алкитис Протопсалти е издала 16 албума. 10 от тях са платинени в Гърция, с над 100 000 продадени копия.

Днес новият служебен кабинет положи клетва. В новия кабинет ще се появи и непознато за последните правителства мегаминистерство на икономиката, инфраструктурата, мореплаването и туризма. То ще се оглавява от Никос Христодулакис. Той ще има заместник-министри, които ще отговарят за отделен ресор.

Създаването на мегаминистерство има за цел да свие администрацията. Това беше едно от изискванията на международните кредитори за отпускане на третия спасителен пакет.

Общият състав на служебния кабинет заедно със заместник-министрите е 23 души.

Финансов министър ще е един от преговарящите с международните кредитори Йоргос Хулиаракис.

Дипломатът от кариерата и един от знаковите фигури в гръцката политика Петрос Моливиатис ще е отново външен министър. Той заемаше същият пост през служебния кабинет от 2012 г. и в периода 2004-2006 г.

Говорител ще е Родолфос Моронис. Генералът в оставка Йоанис Янкос ще е новият министър на отбраната. Преди да се пенсионира той беше началник на Генералния щаб на Националната отбрана на Гърция. Експерти посочват, че той минава за един от застъпниците на идеята за засилване на сътрудничеството сред страните-членки на НАТО на Балканите.

Панайотис Николудис ще продължи да се бори с корупцията в Гърция. Той беше назначен на този пост на 3 март 2015 г.

Преди да бъде избран на този пост, 65-годишният прокурор е ръководел службата за борба с прането на пари. Сега е решен да се заеме с "големите риби" - тези, които укриват данъци за милиони.

Открито се признава за 3 500 очевидни случая на данъчни измами. Става въпрос за укриването на огромно богатство на стойност около €7 млрд.. Около 40 % от тази сума са данъци, дължими на държавата - т.е. близо €2,5 млрд., пресмятат експерти в Атина.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА