Last news in Fakti

28 Август, 2015 18:37 1 141 0

Гърция е длъжна да продължи да изпълнява условията по кредита

  • гърция-
  • дълг-
  • правителство-
  • еврогрупа

Временното правителство на Гърция е длъжно да продължи работа по изпълнението на условията в договора по третата програма за финансова помощ, каза Йерун Дейселблум, председател на Еврогрупата и министър на финансите на Холандия. Той изрази увереност, че новият служебен министър на финансите на южната ни съседка – Йоргос Хулиаракис, „знае какво прави, като се има предвид, че последната година и половина е заемал ръководни постове в Министерството на финансите на Гърция”.

Хулиаракис беше и част от преговарящата група с международните кредитори през последните месеци.

Предсрочните избори в Гърция са насрочени за 20 септември. Дотогава страната трябва неотклонно да се придържа към постигнатите договорености за влизането в сила на третата тригодишна международна програма за помощ в размер на 86 млрд. EUR. През октомври ще бъдат дадени и първите оценки на действията на гръцките власти, от които в голяма степен ще зависи и участието в програмата на Международния валутен фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА