Last news in Fakti

30 Август, 2015 19:51 7 633 11

Откриха огромно находище от газ в Средиземно море

  • газ-
  • египет-
  • средиземно море

Италанската компания Eni обяви откритието

Италианската компания Eni обяви откриването на най-голямото газово находище в Средиземно море. Откритието беше обявено в неделя на уеб сайта на компанията.

Според ENI става въпрос за "свръхгигантско" находище.

Находището, с площ от около 100 квадратни км., се намира на 190 км отстояние от египетския бряг и е на дълбочина 1450 м в блока "Шорук".

"Зохр е най-голямото находище в Египет и Средиземно море въобще. Ще ускорим работата по проучванията. Неговата успешна разработка може да задоволи нуждите на Египет за десетилетия напред", се посочва в съобщението на Eni.

Изпълнителният директор на компанията Клаудио Дескалци вече е заминал за Кайро, където ще има разговори с президента Абдел Фатах ас Сиси, премиера Ибрахим Махлаб и министъра на петрола и минералните ресурси, Шериф Исмаил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Никъв газ не им трябва на тея египтяни - то при тях си е топло и си имат пирамиди и р. Нил- не им трябва ни за отопление, ни за топла вода нито пък им тябва да си развиват някаква индустрия освен копане и малко туризъм по к'вото е останало след разграбването от франсета, англичани и немци . Виж обаче, малко демокрация няма да им дойде в повече (то май демокрацията никога не може да е в повече). И знам кой ще се загрижи за тяхната демокрация рано или късно и с радост ще им я осигури :))))))
    Пък и току виж нещо вземат да станат меркантилни ако почнат да я продават тая газ и да се самопревърнат в заплаха за енергийната сигурност на Европа, примерно!
    Ей ся, още малко и идва и при вас демокрацията, ще се оправите.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    чак пък да не осъзнаваш че природния газ освен за парното и за пълнене на запалки може да се използва и за стока за продан?!!...
  • 3 Софианлията

    0 0 Отговор
    Става и за ограбване на бедни държави - задължават ги да го купуват на скъпи цени и ако некой управник откаже фалирват най-голямата банка и ............ все пак намазват доста хора
  • 4 konq bez onq

    0 1 Отговор
    А така. Сега един газопровод от там през Италия и в цяла Европа. И русняците (а покрай тях и българите) ще плеснат с ръце па ще се прегърнат.
  • 5 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Те затова разбуниха целия харабски свят.
    Левантийският басейн е огромен източник на нефт и газ, ама Сирия я подпалиха зареди това.
  • 6 Блядко

    0 1 Отговор
    Сега какво ще правиш бе другаю Путкин?

    Коментиран от #8

  • 7 Питам

    0 0 Отговор
    1450 метра под моркото равнище не ли малко дълбоко. Освен това някой може ли да каже колко време ще отнеме разработката? От къде ще мине тръбата - ако е тръба де.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1234

    0 0 Отговор
    Много си прав №6,ама много си прав,те точно за това иде реч,те за това демократичната държава отвъд океана запали чергите на цяла северна Африка,за да им вземе петрола и газта,те отдавна са знаели за тая газ ама са мълчали стратегически,създадоха си ислямската държава ,,уж да воюват с нея,че да са наблизо там",и сега хоп откриха изведнъж огромното количество газ.Абе знаем ги и ние тези номера.

    Коментиран от #11

  • 11 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    не се прави на отворен.В Сирия има калпав режим от десетилетия ,който се крепи основно на руската военна и финансова помощ.
    Така ,че руснаците ако не бяха си вряли гагата там нямаше да го има конфликта и съответно тълпите от бежанци.
    Затова като не те питат си трай за да не пишеш глупости!