Last news in Fakti

31 Август, 2015 13:16 1 272 0

Китай иска помощ от брокерите

  • китай-
  • акции-
  • спад
Китай иска помощ от брокерите - 1
Снимка: АР/БТА

Китайският регулатор на пазара на ценни книжа поиска от компаниите, чийто акции се търгуват на фондовата борса, да увеличат отчисленията си във фонда за поддържане на пазара, а също така да активизират изкупуването на собствените си книжа, съобщава агенция Bloomberg. Става дума за 15.7 млрд. USD, които трябва да преминат към фонда за поддържане на пазара.

Също така регулаторът препоръча на брокерите, чийто акции се търгуват на борсата, да изкупят акциите си съставляващи 10% от пазарната им стойност.

По данни на Bloomberg китайските власти са възобновили интервенциите на акции на 27 август на фона на резкия спад предходните дни.

Индексът Shanghai Composite при отварянето на борсата днес сутринта (31 август) е паднал с 3.6%. Акциите на Haitong Securities и Western Securities поевтиняха съответно с 6.9% и 7.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА