Last news in Fakti

2 Септември, 2015 15:40 1 903 3

Антисемитска кредитна карта от Норвегия

  • карта-
  • изображение-
  • банка-
  • норвегия-
  • израел

Една от големите норвежки банки – DNB, пусна кредитна карта с антисемитско изображение. На нея е изобразен евреин, който потърква ръце на фона на златни монети. Първи обърнали внимание на оскърбителната карта, са били представители на фонда „Алелуя”, чиято задача е да създават положителен образ на Израел. Те са се обърнали към банката с молба да проучат ситуацията. Отговорът на банката бил, че картата е факт по молба на техен клиент, след като е минала одобрение от техен екип. По принцип, на картите могат да се слага каквато и да е картинка, с изключение на оскърбителни или забранени изображения, като например свастики.

От банката призната, че системата за контрол, който извършва въпросния екип, този път не е сработила. Именно така от DNB си обясняват появяването на картата и се извиняват.

Картата е спряна, а на поръчителя е предоставена друга с неутрален дизайн. С каква цел клиентът на DNB е поръчал кредитната карта не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Статията трябва да се преведе по следния начин- евреин забрани на норвежец да постави изображение на своята кредитна/дебитна карта, защото накърнявал образа му.
    Изглежда образа на евреина е точно такъв и даже доста по плитко скроен за да тръгне някаква организация да спира една банкова карта на техен клиент.
    Или казано още по кратко евреите имат право да нарушават правата на всички граждани на норвегия както сметнат за добре.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    И не само в Норвегия... Те са нещо като нашите хавганистанци, ма с власт :)
  • 3 MCMLXXXIV

    0 0 Отговор
    Безспорен факт е, че еврейските ционисти се е.ават с когото и когато си поискат по целия свят. Преди няколко години отпечатаха някаква емисия на евромонети с отпечатан на гърба им европейския континент, където скандинавският полуостров беше изобразен като провиснал х.. Факт е също така, че има скрити отрицателни послания и върху нашите хартиени левове. ГНУСНА ИЗМЕТ СА ЕВРЕЙСКИТЕ ЦИОНИСТИ, СЪЩО КАТО СВОИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОБРАТИМИ НЕМСКИТЕ НАЦИСТИ И РУСКИТЕ КОМУНИСТИ!!!