2 Септември, 2015 16:54 831 0

Проверките в енергийните дружества гарантират електроснабдяването през зимата

  • проверките-
  • енергийната дружества-
  • електроснабдяването-
  • зимата
Проверките в енергийните дружества гарантират електроснабдяването през зимата - 1
Снимка: МЕ

„Проверяваме готовността на трите ЕРП-та и ЕСО в цялата стана, за да гарантираме сигурността на електрозахранването за битовите и стопанските потребители в страната“. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на първата проверка в Кюстендил.

На срещата присъстваха и областният управител на Кюстендил Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов, зам.-министър Николай Николов, изпълнителният директор на ЧЕЗ за България Петър Докладал, както и експерти от МЕ и ЕСО.

Петкова бе категорична, че диалогът и координацията между изпълнителната, местната власт и ЕРП-та ще продължи. "Активният диалог ще продължи, за да няма дискомфорт за потребителите на електроенергия", каза още тя. "Миналата зима при кризисните ситуации работихме като екип и се справихме със съвместни усилия“, допълни още тя.

По време на срещата министър Петкова информира, че другата седмица ще се обнародва Наредбата за сервитутите на енергийните предприятия. По искане на енергийните предприятия ще могат да се променят сервитутите, за да се избегнат авариите от миналата година. До края на месец септември ще продължат проверките в цялата страна.

Експертите от МЕ ще посетят днес най-засегнатите региони от област Кюстендил през март 2015, за да се уверят, че всички превантивни мерки са предприети. Г-н Докладал благодари за добрия диалог и увери, че координацията с Министерството на енергетиката и Електроенергийния системен оператор ще продължи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА