Last news in Fakti

3 Септември, 2015 10:53 900 0

Близо 1500 пчелари ще получат финансиране

  • пчелари-
  • финансова помощ-
  • пчели

Приключи приемът на заявления за изплащане на безвъзмездна финансова помощ по Националната програма по пчеларство

Приключи приемът на заявления за изплащане на безвъзмездна финансова помощ по Националната програма по пчеларство /НПП/ 2014-2016 г. за пчелари, изпълнили инвестициите си по мерки Б – “Борба срещу вароатозата”, В – “Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед”, и Г – “Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз”. Това съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”.

В предвидените срокове в ДФ “Земеделие” са подадени 1478 заявления за плащане от подписаните с кандидатите 1776 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по НПП.

Схемата за кредитиране със средства на ДФ “Земеделие” на лица с одобрени проекти по НПП се прилага за четвърта поредна година.

Така се дава възможност на по-голям брой пчелари да осигурят необходимия им финансов ресурс за реализация на одобрените проекти по мерки Б и Г от програмата – за разходите за купуване на препарати за борба срещу вароатозата, за купуване на кошери, пчелни семейства и пчелни майки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА