3 Септември, 2015 19:59 5 485 1

Toshiba загуби 83 млн. USD

  • toshiba-
  • отчет-
  • загуба

Загубата на японската компания Toshiba за финансовата 2014/15 г. е 83 млн. USD, съобщава японския вестник Yomiuri. След скандали около отчетността на компанията беше ясно, че тя ще претърпи загуби. Все още не е ясно дали Toshiba ще може официално да публикува отчета си на 7 септември, тъй като може да се наложи допълнително разследване на дейността на компанията. Тъй като тя вече е нарушила сроковете за публикуване на официалния отчет е заплашена от делистване на акциите от фондовата борса. Днес цената им се повиши с 2.5%.

През юли 2015 г. завърши одиторска проверка в Toshiba, а резултатите показаха, че топ-мениджъри в продължение на 6 години са фалшифицирали финансовите отчети и са завишили печалбата на концерна с 1.2 млрд. USD. Всички виновни са уволнени, а президентът на Toshiba – Хисао Танаки, беше принуден да подаде оставка през юли. Замести го председателят на Съвета на директорите на концерна Масаси Муромати.

След като машинациите излязоха наяве компанията трябваше наново да изготви финансовия си отчет за 2014/15 г. и затова й беше даден срок до 31 август.

Нарушенията в отчетността на Toshiba засягат не само инфраструктурните проекти на компанията, но и подразделенията по изготвянето на полупроводниковата продукция, както и персоналните компютри. Във връзка с това тя за пореден път поиска разрешение от агенцията за финансови услуги да отложи публикуването на финансовия си отчет до 7 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smolata

    0 0 Отговор
    Тук от 3 метра магистрала успяват да крадат по милион. За една седмица ще си раздадат тошиба, след което ще вземат заем за възстановяване на активите от името на държавата и ще си поделят и него. Тия японци не са никакви играчи ....