Last news in Fakti

9 Септември, 2015 10:27 1 245 0

Украинска делегация проучва инвестиционните възможности у нас

  • украйна-
  • бизнес-
  • българия-
  • предприятия

Украинска делегация проучва инвестиционните възможности у нас. Пред България и Украйна съществуват добри възможности за развитие на търговско-икономическите отношения. Възходящото им развитие в последните години е отчасти засегнато от ситуацията в Украйна. Двустранните срещи са ясен сигнал за желанието на украинския бизнес за възстановяване на възможностите за сътрудничество и развитие с бизнеса на България.

За втори пореден път Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) беше домакин на Инвестиционен форум „Роднина 2015“, проведен на 7-ми и 8-ми септември 2015 г. в град София. Форумът се организира по инициатива на Запорожкото българско общество „Роднина“ и бе открит от председателя на АИКБ Васил Велев, който приветства гостите и пожела успех на форума. Той подчерта, че ръководството на АИКБ се радва на възможността да осигури среща на членовете на Асоциацията с представители на важни браншове от бизнеса в Украйна.

Председателят на Запорожкото българско общество "Роднина" Иван Григориев изрази благодарност на АИКБ за оказаните подкрепа и съдействие.

Участниците във форума бяха запознати с икономическата ситуация в България и възможностите за сътрудничество с българския бизнес, както и обсъдиха възможностите за партньорство в различни области и отрасли.

Положителната динамика на развитие на българската икономика, привлекателният инвестиционен климат, дългогодишните културни връзки, липсата на езикова бариера, са гаранция за успех на търговското и инвестиционното партньорство между двете страни.

По време на инвестиционния форум участниците от Запорожка област на Украйна имаха възможност да се срещнат и с представители на Министерство на външните работи, Народното събрание и Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Презентацията на изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев предизвика широка дискусия и интерес от украинските инвеститори за възможностите за стартиране и преместване на бизнес в България. Бяха представени насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите, които България прилага при сертифициране на инвестиционните проекти.

Всички участници се обединиха около идеята, че за да се запазят, възродят и развиват духовните ценности, традициите и българската култура, както и за да се установят по-тесни търговско-икономически връзки между България и Украйна, инвестиционния форум „Роднина“ трябва да стане традиционен и ежегоден. През следващите три дни програмата на форума предвижда организиране на срещи и събития в град Сливен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА