Last news in Fakti

21 Септември, 2011 16:55 870 0

БТПП не приема промяната в цената на природния газ

  • бтпп-
  • газ-
  • цени

Не приемаме промяна в цената на природния газ при липса на предварително представена информация, без която да може да се направи анализ. Това се казва в официална позиция на Българска търговско- промишлена палата /БТПП/, изразена при обсъждането в Обществения Консултативния съвет към ДКЕВР проведено на 21 септември 2011г. на изменението на цената на природния газ за ІV тримесечие на 2011г..

До сега не ни е предоставена изходна информация, която експертите да коментират за съответствието между обявеното в медиите и действителното положение.

От изявления на представителя на Булгаргаз е видно, че природен газ може да се изкупува от трима доставчици. Доколкото ни е известно, цените на тримата доставчици е различна, и цената на „Винтерсхал” не е една от най- ниските, а точно от него ще се купува газ за резервите в Чирен, заявяват от БТПП.

В международната търговия е известно, че запаси се попълват не преди зимата, а, когато цените са най-ниски. На нас и на другите участващи в обсъждането организации не ни бе предоставена информация за прогнозен период, за да се обоснове поскъпването на природния газ точно сега.

Българската търговско-промишлена палата се отнася най-отговорно към всички процеси в националната икономика и настоява за откритост при вземането на решения и равнопоставеност на всички стопански субекти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА