Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 20:58 1 135 3

Еврокомисар ни похвали за работата в сектор "Земеделие"

  • еврокомисар-
  • похвали-
  • земеделие

Работите усилено и има голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“. Това заяви европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган по време на среща с министъра на земеделието и храните Десислава Танева в Брюксел. На срещата присъства и евродепутатът и заместник-председателят на групата на ЕНП в ЕП Мария Габриел.

Министър Танева запозна еврокомисар Хоган с решенията, постигнати по време на Консултативния съвет по животновъдство тази седмица. „Пред  всички организации обявихме разпределението на обързана подкрепа в обхвата на директните плащания. Уверихме фермерите, че през първата възможна седмица за плащане, която стартира на 16 октомври, ще изплатим 70 % от субсидиите или 113 млн. лв. През декември ще бъдат платени оставащите 30 % от подпомагането”, обясни Танева. Тя сподели, че Министерството е предложило няколко начина на разпределение на помощта, отпусната от Европейската комисия, заради кризата в млечния сектор -  6 млн. евро. Министърът на земеделието и храните изказа благодарност на комисар Хоган за подкрепата, която ще получат българските животновъди.

„Направихме всичко възможно да определим критерии, съобразени със специфичните условия в отделните държави като България и Румъния“, каза от своя страна еврокомисар Хоган.

Десислава Танева сподели, че заедно с Мария Габриел имат няколко общи каузи, а именно да се прецизират условията при кандидатстване на пчеларите в обхвата на Общата селскостопанска политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Какво ни каза?Браво добре крадете от фондовете,затрихте си икономиката,армията,сега е ред и на селското стопанство,само така,така ви искаме в ЕС.Глупаци такива,огледайте се има ли една държава в света като нашата,всичко да си унищожи и да чака на подаяния.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    С.Стопанство не е за твоята главичка
  • 3 мда

    0 1 Отговор
    отново само благодарности и лиготене. а българските стопани взимат ПЪТИ по малко субсиди от западните и министъра е доволен