Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 16:07 1 219 2

Избори пак отлагат подписването за „Турски поток“

  • турски поток-
  • газпром-
  • русия-
  • турция

Насрочените за 1 ноември извънредни парламентарни избори в Турция отново са причината да се отложи подписването на междуправителствено споразумение с Анкара за газопровода „Турския поток“. Това призна пред ТАСС руският енергиен министър Александър Новак.

Той призна, че най-рано това може да стане през декември или януари, ако дотогава в Анкара бъде сформирано правителство.

Политическата криза в Турция е една от основните причини за забавянето при подписването на документа, коментира ТАСС.

„Газпром“ и турската компания „Боташ”подписаха меморандум за изграждането на газопровода от Русия към Турция през Черно море в края на миналата година. В началото на септември руският енергиен министър Александър Новак заяви, че трудно може да се стигне до международно споразумение преди формирането на ново правителство в Турция.

Русия се пренасочи към създаването на „Турски поток“, след като санкциите, наложени от Европейския съюз, попречиха на развитието на „Южен поток“. Предвидено е да бъдат доставяни 63 милиарда кубически метра газ годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    Вместо да градят ненужен поток за стотици милиарди живи долари ограбвани от братския руски народ да изградят една Бърза връзка Крим Шабла и готово ..Нема да имаме проблеми нито ние нито соседите..
  • 2 JJIvanov geolog

    0 0 Отговор
    Проучвания на Оня залив подават че не е редно да се слагат тръби по ново избраното трасе..Там региона се охранява вече на високо равнище почнала е подготовка за междузвездна война с много жестоки противници и ..нема да разрешат разни вкл пси препрограмирани от Москва да засягат нашите интереси в Бъдещето..