8 Октомври, 2015 09:12 1 410 0

Теменужка Петкова: Няма да купуваме акции в американските централи

  • тец марица изток-
  • теменужка петкова-
  • ей и ес марица изток-1-
  • контур глобал марица изток-3

Министерството на енергетиката не подкрепя идеята на работодателските организации за среща с потенциален инвеститор, за да се проучат възможностите държавата да предложи за изкупуване акциите на двете американски централи в комплекса „Марица Изток“. Няма такова решение - категорична беше в интервю за „Преди всички“ по БНР енергийният министър Теменужка Петкова.

В никакъв случай не е взето подобно решение. Това е дена идея, която много отдавана есе лансира в сектора. Смятам, че това е идея, която е неприемлива, както за министерството, като и за българското правителство. Българската държавна национално-електрическа компания няма средства, за да придобие подобни акции. От друга страна – това са частни компании, те трябва да заявят желание какво да се случи с тяхната собственост. Отделно от това, между двете американски централи и НЕК съществуват договори, които са за дългосрочно изкупуване на електрическата енергия, Теменужка Петкова.

Енергийният министър Теменужка Петкова обясни също, че държавата няма дялове в "Ей И Ес Марица Изток-1", а само в "Контур глобал Марица Изток-3".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА