Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 08:00 1 044 1

Uber разширява дейността си в 100 китайски града

  • uber-
  • китайски-
  • града

От компанията инвестират $ 1 млрд., за да се наложат на местния пазар

Компанията за услуги за превози Uber планира да разшири дейността си в десетки китайски градове в рамките на година, съобщи The Economic Times.

Компанията е готова да инвестира  $ 1 млрд. , за да разшири пазарния си дял в страната с най-голямо население в света. Uber  в момента успява да доминира сектора с превозни услуги в САЩ и ще направи всичко възможно да се наложи на китайския пазар.

Целта е дейността на компанията да достигне още 100 китайски града, като в момента нейните услуги се предлагат в 21.  Това обаче става, след като в много държави по света класическите таксиметрови компании организираха протести срещу Uber. В Китай полицията е направила проверки в офисите на компанията в градовете Гуанджоу и Ченду.  Към момента компанията се опитва изцяло да легализира дейността си в Китай. Вече са подготвени документи за кандидатстване за лиценз за онлайн платформа за наемане на коли. Вече се говори, че правителството в Китай готви нови подзаконови актове,уреждащи сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Вече ще си поръчвам китайски юбер